Thursday, September 17, 2009

orang asli belajar oversea, balik-balik jual petai jugak...

hari ini, aku malas mahu menulis...
mood aku sudah sampai di kampung melewati jasad aku yang kudus di tengah hutan batu...
cewahh...ayat macam nak makan penampar...

aku hanya copy beberapa perbualan Yahoo Messenger aku dengan kawan aku yang serumpun(maksud aku satu negeri,beliau bukan Indon okay!!)
seperti yang sedia maklum, aku adalah anak Negeri Sembilan...
yang faham apa aku bualkan ini, sekalung tahniah...
yang tidak faham, bukalah ensiklopedia anda sekarang...

shah: kau tongah makan ko?
en.sani: tongah minum2 yo ha,sementaro tunggu waktu berbuko kang
en.sani: tu yg nyosa balik awal tu
shah: samo la
shah: lmbat na buko
shah: budak2 ni open kuaci
shah: jam opis den lambek
en.sani: dio sekadar kudap-kudapan xpo
en.sani: x batal
shah: boto tu
shah: dio jgn besetubuh yo
shah: tu batal
en.sani: tu la
en.sani: lagi 1 korek idung,tu tak bleh
shah: ha'ah,
en.sani: nnti rayo dtg umah
shah: k la poik
shah: den nak komeh ghemah nasik mkn tgh hari td jap
en.sani: yo la
en.sani: ok2
shah: kau pun dtg ghumah
en.sani: yola
en.sani: insyaallah
shah: bwk kerel tu skali
shah: den nak cubo santau busung dio tu
en.sani: yolah,siapkn kain kuning
en.sani: boli awal2
en.sani: takut abih stok yo kain kuning org buek baju kebaya
shah: den biaso pakai satin perancis bersulam tangan
en.sani: lagi serasi la ngan bomoh org asli tu
shah: tu la tu
en.sani: org asli skang demand
shah: dio dah byk blaja ober sea
en.sani: tu la tu
shah: k poik
en.sani: ok2
shah: sadakallahulazim
en.sani: aminnn~
en.sani: <----5 harakat

sekarang, siapa yang menafikan loghat Negeri Sembilan tu seksi?
Seksi bukan?



gambar menunjukkan aku bersama manusia bernama Shah...kami memang suka bermain wayar...

***

5 comments:

kanabis said...

aku akn copy pic ni..
g print jap..
byr la 2 3 ratus kt ahli jemaah islamiah,bom kn si shah ni..
ngado2 sgt jang..
xnk puaso..
ekau pon samo sani...
den ngadu kt wan nnti...

-en.sani- said...

ahh...cantik sket...den poso ponoh bai...den mmg gurau agak2 ke nerako ngan dak shah tu...

Anonymous said...

wahahahaha!!! saya paham!!
macam musibat!!

hantu galah said...

kau tak poso eh? ke ko pakai mazhab lain?

-en.sani- said...

anony : kau paham?bermakno kau memang org asli...

hantu galah : den boto la mazhab shafie, kawan den tu mayb mazhab Katolik Konvensional