Thursday, May 26, 2011

Kuat

"Awak jangan cepat putus asa okay? Awak mesti kuat..." kataku.

"Awak..."

"Ye sayang..."

"Kuat tu apa eh? Saya lupa...hihihihi..." katanya.

*bunyi cengkerik*

Kamu sangat cute masa tu.


***

Nora, even pada mulanya dulu kamu tak tahu dalam Bahasa Melayu apa itu 'kuat', tolonglah kuat sekarang. Aku tahu kamu mendengar setiap butir. Sediakan ketenangan secukupnya, jangan terburu-buru, bila kamu sudah sedia, hulurkan semangatmu, kami di sini akan membantumu keluar, dari dunia kelam itu.

Kamu memang boleh lakukannya, sayang.

Sebab, kamu memang insan yang kuat.


***

"Bahasa melayu ni susah la awak...my dad pun selalu marah kalau saya speaking english dengan dia. Katanya, kita orang melayu, jadi, cakaplah bahasa melayu..." katanya.


Sayang, kuat itu strong. Awak mesti ingat sampai bila-bila.

I miss you.

2 comments:

nora said...

Ya awak..saya akan ingat kuat itu sampai bila2..I miss u too...:)

en.sani said...

thanx sebab dah sedar...puas tak tidur 6 hari syg?