Friday, May 6, 2011

Pagi yang perfek

Pagi ini MMU Cyberjaya sungguh indah. Tak sejuk sangat. Matahari menyinar lembut di hujung ufuk. Pukul 8.45 pagi. Kelihatan beberapa ekor burung merbah bertenggek di satu dahan kecil sambil berborak dengan not tinggi. Sepasang arnab sedang mandi di satu lopak tepi parit. Salah seekor dari arnab itu kesejukan, lalu menghembuskan hingus dengan padu menggunakan tisu. Sejuk mungkin.

Warga MMU, samada pekerja atau pelajar, sedang bergelumang dengan kertas kerja sambil ada juga yang membaca fesbuk dan berborak sampai berminyak-minyak mulut. Pakcik makcik di kedai makan sedang rancak melayan pelanggan yang tidak putus-putus biarpun karipap sardinnya rasa selipar. Pendek kata, pagi itu kalau boleh diberi markah, maka layaklah mendapat markah 10 daripada 10.














Di satu apartment di hujung MMU, kelihatan seorang mamat kacak sedang menyumpah dalam hati.


"Gampang, macam mana boleh lupa kunci alarm ni?" katanya dalam hati sambil berkumur-kumur Listerine. Mukanya cemas, tapi maintain macam Brad Pitt.

Aku punch-in jam 9.05 pagi. Reason, server down. Keh keh keh.

8 comments:

Anonymous said...

Dalam tak sengaja kau dedahkan kesengalan kau ek sani.....

Anonymous said...

asal x suruh sy kejutkn?

shafinaz (: said...

Punch in pkol 9.05 ? Oh baru segak namanyaa :p

en.sani said...

anony1: hahahah...biaso la tu,org mudo...malam jumaat...

anony2: nanti amik no fon,tolong kjut hari2 boleh?

shafinaz: biasa la...kacak.

org2 said...

kunun kalu bos bace ni die join sengih la xde sebatan di tgh blkg??

en.sani said...

dengkik...

niwuwuda said...

apo pendek bona novel ko ni jang? baru nak sodap2 baco sambil baring dah habih, eheh!

en.sani said...

hehehe...nak novel, sila pergi MPH...