Sunday, July 3, 2011

Dalam kelam kabut keadaan, aku masih boleh bermimpi kamu...malam tadi.

"...Okay. I'm gonna get some stuff kat dalam, awak nak apa-apa tak?" tanya aku.

"Nope. Thanks..." jawabnya. Lembut.

"Sure?" tanya aku sekali lagi sambil mengubah posisi kening.

"Yup..." lebih ringkas.

"Even kasih sayang? "


Dia ketawa. Sweetness di mukanya boleh bikin kencing manis.


Aku hadiahkan satu kerlipan mata untuknya.


***


Aku rindu semua di sana. Aku minta maaf buat semua. Sejak Khamis aku balik ke Tampin. Dalam period masa itu juga, macam-macam dugaan menimpa. Dugaan maha hebat dari-Nya bukanlah sengaja diturunkan. Ikut saja laluan yang ditentukan-Nya, Insyaallah, hikmah yang lebih baik menanti.

Al-Fatihah buat arwah atuk, Haji Baba Bin Yassin. Semoga rohnya aman di samping Pencipta.

2 comments:

Anonymous said...

you. atok dah meninggal ye. sabar la k.. jaga diri.

en.sani said...

yup..thanx...:)