Saturday, May 26, 2012

Hari ini yang hangat

"Aku peduli apa, babi kau! Puki***... Aku tumbuk kau kang, bersepai gigi! Peduli apa aku kau pegawai kat sini, dengan polis pun aku boleh tumbuk!", kata sorang brader drebar bas bila aku tegur dia hisap rokok sambil tangan nak hayun ke muka aku, ugut nak tumbuk. Depan dewan, student-student dah kucar kacir pandang arah kami.

Aku tadah muka dekat dia  sambil senyum, nak tumbuk sila tumbuk. En. Azhar dah tenangkan aku. Nasib baik aku teringat anak bini kat rumah. Kalau tak, kat hospital la diamnya sekarang. Aku bukan ada pakai tangkal kebal pun.

Apa pun, brader bas persiaran BHM 167*, lu tunggu kat luar. Lu tunggu. Sampai ke sudah gua tak datang. Baik aku balik rumah makan nasik.

2 comments:

keril.samad said...

nak tau satu rahsia tak? kita dah ada blog baru. nak link? sila telefon. bye

en.sani said...

wei lahanat...btol ke?apa motif? nti ym...