Monday, May 2, 2011

One Lovely Blog Award (Versi Terpaksa)

Baru-baru ni, aku telah dapat award(sebenarnya tag aje) oleh akak [ini]. Oleh kerana aku punyai banyak masa dan waktu yang terurus macam dalam buku pendidikan moral, aku penuhilah kehendak 'award' ni. Nampak sangat paksa. Nasib baik aku ni periang orangnya, hari-hari kaki tengok berita dan peramah juga. Ish, sendiri puji, sendiri terharu. Macam Wan Maimunah perangai.


Mempersembahkan:

Award cawan puteri salju mana entah dia rembat ni.


Here are rules to abide accepting this award (Amacam, power tak aku cakap omputeh?)


1. Post linking back to the person that gave you the award
2. Share 7 random things about yourself
3. Award 15 recently discovered blogs
4. Drop them a note and tell them about it



1) Post linking back to the person that gave you the reward.

La, kan aku cakap, akak yang suka memasak tu bagi la. Ct Noarizah. Aku tak tau la memang nama dekat Mykad dia ada 'CT'. Nanti kan, aku bercita-cita nak letak nama anak aku ND van der Meyde. Agak-agak acik kat pejabat pendaftaran tu nak layan tak?


2) Share 7 random things about yourself.

Ini serius skema. Macam gadis-gadis okay nak bagitau hal sendiri. Ewww~mencikk.

a) Si gemok yang tak pernah menggunakan sikat semenjak masuk sekolah menengah. Tak cool pakai sikat. Orang pakai sikat ni banyak kerja duduk depan komputer je sambil melayari blog motivasi dan jual beli emas. Aku tak reti pakai sikat. Juliana Evans juga suka mamat rambut serabai dengar cerita.

b) Pernah cukur rambut botak sebab benci dengan muka yang skema. Aku rasa, sebelum kahwin nanti, aku nak rasa satu kali rambut botak la. Best okay. Bila bawak motor tak pakai helmet, memang laju. 'Potong angin' orang cakap.

c) Ada 6 tahi lalat di sekitar muka. 2 bijik kat bawah bibir, 2 bijik dekat atas kening kiri, sebijik dekat hujung kening kanan dan sebijik dekat bawah telinga kanan. Lagi banyak tahi lalat di badan seseorang tu, semakin menyerlahkan sikap menyayangi binatangnya. Mana taknya, lalat berak kat badan kita, tapi biar je kesian nak bunuh. Okay, tak lawak.

d) Ada satu perangai, bila gugup atau panik, aku suka pegang sebelah telinga. Kalau tak pegang, jadi makin gugup. Kalau pegang pun, gugup jugak. Bodoh punya tabiat. Takde function.

e) Masa kecik-kecik sekolah rendah, ada tabiat gigit pensel. Cilakak punya kementerian pensel, entah apa dia letak dekat pensel tu. Sedap sangat rasanya. Macam pucuk paku.

f) Tak pernah naik kapal terbang sebab nasib yang kurang baik. Dulu aku pergi Kanada pun naik bot pancung.

g) Okay, ni bonus :
-Aku suka wanita yang berambut pendek. Lagi pendek macam Roxette yang menyanyi It Must Have Been Love tu, lagi okay.
-Suka jugak wanita pakai cermin mata.
-Suka wanita yang tinggi. Kalau boleh lagi tinggi dari aku. Kalau tak tinggi, nak jalan dating, eloklah kamu pakai kasut tumit tinggi. Korang pernah tengok video klip Guns n Roses, November Rain? Masa Axl Rose nikah dengan makwe dia, bukan main cool lagi makwe dia sikit punya tinggi.
-Suka wanita berkulit putih. Yang hitam manis agak kureng. Tapi kalau rupa dia macam Jennifer Lopez, itu belakang cerita.
-Tak suka wanita yang sangat kurus.
-Suka wanita yang matang.(Pernah ada makwe yang 2-3 tahun lebih tua)
-Suka wanita yang suka memasak. Pandai tak pandai masak belakang cerita. Kalau goreng rumput pun aku makan. Terpulang kepada si dia nak masak apa. Ah. Si dia-si dia kepala hotak lu, ingat ini majalah Remaja?



3) Award 15 recently and tell them about it

Jo Qusary
Sayda Dino
Cik Yaya
Keril Samad
Absya
Shafinaz
Faridzul
Si Daun Ceri
Shima Emma
Encik Bagak
Kawakibi
Tengku Fir
Syakila

Dapat 13 je. Lagi 2, siapa-siapa yang banyak masa terluang boleh la ambil ye.



Korang tak balas siap, penat tau tak search blog korang pakai internet subsidi ni. Entah apa yang lovely blog pun aku tak tau. Banyak jugak masa aku buat kerja tak berfaedah ni. Ha ha ha!

Okay. Aku nak tidur. Aku tau besok pagi, duit akaun Nuffnang aku dah empat angka. Kalau tak, aku mengamuk.

10 comments:

Anonymous said...

" Bodoh punya tabiat. Takde function."
bongok!!ngarot tol..da mcm resume plak kitew tgk hik2..

en.sani said...

hehehe...resume makwe mmg camni...

Faridzul said...

ni award ni kaw bg aku utk ape ni wea?.haha.cilake.juliana evans kaw jgn sebut.aku tgh tukar fesyen rambut ni.haha

Jo Qusary said...

eeuuuuwww.... cawan jambu lerr... O.0

en.sani said...

farid: haha...tergugat ke wei?

jo: sila ambik jo...aku tau dlm ati ko ade taman....

kawakibi said...

please la, tiap2 kenduri kahwin aku dapat cawan, kat rumah da belambak cawan.. cuba la bg hadiah ipad ke, iphone ke.

en.sani said...

blah la....hehehe...

Ema Washif said...

jadi kalau kena tag ni, kira macam dapat award la ni?

en.sani said...

aha...sila2 la dapat award...

Encik Bagak said...

award best wo0o0o...