Wednesday, May 18, 2011

Pesta makan di kampung saya

Nak seminggu cuti balik kampung, tak guna kalau tak ada pesta makan ye tak? Tak payah la cakap kau orang balik kampung tak makan. Logik ke tak kau balik kampung semata-mata rindu kucing? Tak pun sebab nak sain ketua kampung? Takpun nak tengok Astro Warna. Nak kena lempang?


Kau orang pernah tak makan nasik lemak lauk gulai siput sedut? Nak klimaks dia punya rasa woi!

Tak percaya, tanya baby ni.

Slruuuppp...

Podeh...podeh...

Lepas tu, dah berjaya, dia buat muka kerek. Cilakak. Hahaha...

***


Kuih apam kecik-kecik ni aku tak minat sebab selalu nampak dekat atas rak tokong cina dia susun cantik-cantik. "Itu kuih, tok pekong yang punyaaaa!"


***


Ni memang ajaib. Aku bagi adik aku RM10 suruh beli makanan, dia beli macam esok pagi nak kiamat.


Lauk daging masak asam. Balas pulak dengan ikan pekasam. Memang heaven la weh!

Dah tu, tak reti-reti nak balas dengan nutrigen? Bakteria baik untuk bekalan perut. Minoru shirota ke ape jadah entah nama dia.

Malam-malam sikit, buat surprise untuk wan. Kek sikret resepi ni weh...kalau tak kopak duit, bukan nama sikret resepi.

Tapi, aku tak minat kek. Sebab aku bukan metroseksual sangat pun. Makan nasik lauk telur kicap pun dah boleh terharu.




Ha. Kan sekarang mulut aku dah berlecak ni siapa nak handle? Siapa nak masakkan? Makwe dah la pegi obesi...hahaha!

2 comments:

nety said...

menitik air liur den tgk siput~tlg kobar an kek budak kocit tu...tgn yo pakai golang mcm gengstar tp xtahan podeh!!!

en.sani said...

kalau perasan takpo...hahaha...muko nak taiko.