Wednesday, July 15, 2009

Badmood tidak sama dengan remote...

Ini cerita semalam...

Aku ingin memulihkan badmood aku hari itu...
Jadi,aku buat benda bodoh...
Ya,aku mengaku,aku suka buat benda bodoh seperti menyanyi lagu Syarifah Aini , memotong jalan semut yang rancak mencari makan, menegur ikan puyu dalam akuarium, dan memarahi stesen minyak kerana tak membekalkan perkhidmatan urutan kaki...
Okay,aku dah jauh...

Soalan yang ku kira sudah basi...
Tapi,aku bangkitkan hari itu kepada seorang kawan yang sudah agak berumur...

Aku : Bang,ada satu teka-teki ni...level dia 8/10.

Kawan : Apa dia? aku pagi ni bijak dan cerdas sikit,sebab ni adalah hari-hensem-aku...(riak...)

Aku : Kalau abang salah, jangan apa-apakan saya, okay?

Kawan : Kau ni pun...see the leg laa~ Seumur hidup aku, aku salah 3 kali je jawab teka-teki daripada 5 teka-teki...<----time ni dah nampak mengong...

Aku : (Senyum) Yelah...gelak dulu...gelak...jangan menyesal...

Kawan : Hah~apa dia teka-tekinya??

Aku : 'Ikan ape dalam helmet?'

Kawan : Hahahahaha...bodoh lak kau!! macam la tak tau jawapannya ikan naik motor!!<---dia bodoh kan aku...

Tepuk tangan untuk kawan aku...tepuk dulu..~Clap...Clap...Clap...

Aku : Salah!! Jawapannya, Ikan sardin cap helmet!

Pagi itu,aku kena sepak...dan aku badmood lagi...huh~

***

3 comments:

Anonymous said...

maksud en.sani badmood adalah merajuk..
okkkkkkkk..
huhuhu~

-rahsia-(larikkkkkkkk)

-en.sani- said...

diamm ar miraaaaaaaa....larik la sgt...kang sat g rindu,dia dtg carik kite...wekk!!

Anonymous said...

wahahahaha!!
siooooooooooooooooooooooooot jeeeeeee~