Wednesday, April 13, 2011

Daftar

7.30 malam.


Kawan : Hello bai, kau kat mana? Tolong datang opis bai.

Aku : Rumah ni ha, nape?

Kawan : Kau tolong bai, aku dah masuk laman web dia, tapi tak tau nak isi macam mana.

Aku : Esok je la, kat opis. Datang pagi sikit. Dah malam ni, tak manis keluar rumah.

Kawan : Cibet la kau. Okay, okay, esok.


Aku akhir-akhir ni kerap juga jadi tukang daftar anak masuk darjah 1. Cikgu-cikgu ni pun satu hal. Tak boleh ke tolong sikit mak bapak yang tak celik IT ni. Duduk kat sekolah tu bukan banyak kerja, pukul 2 dah balik rumah tengok sinetron Alisa.

Orang kementerian pelajaran, tolong tengok-tengok sikit isu ni. Kalau tak boleh, gua serah ke kementerian URTV je kasi setel.


***

Apa-apa pun, aku tolong jugak la. Harap-harap anak-anak member aku semua menjadi insan yang berguna kepada masyarakat. Zaman aku nak daftar anak esok-esok, entah ke pakai telepati ke apa entah.

Entah-entah pakai niat je.

'Sahaja aku berniat mendaftar anak ke darjah satu, kerana kementerian dan keluhuran perlembagaan...'

Peh.

11 comments:

Anonymous said...

gampang,den golak kuat! kahkakahakahkah!!!!!

nety said...

memintak la tahun 2017 dah pakai niat je,snang sket keje aku~

en.sani said...

anony: agak2 leee....

nety: haah, tak tau ke suri rumah skang byk mesyuarat ye tak kak?kehkehkeh....

tengku_fir21 said...

pakai tweet dekat twiiter lg senang sekali tweet jer

en.sani said...

jangan nak pembongak yo bang...jangn nak pembongak....

shafinaz (: said...

'Sahaja aku berniat mendaftar anak ke darjah satu, kerana kementerian dan keluhuran perlembagaan...'

Hhah , eden takdo anak pulak :P

en.sani said...

takdo anak botol2 kang tau la....hehehe

sayda dino said...

baru aku perasan kementerian urtv tu yu boleh tahan jugak hot nya

en.sani said...

kehkehkeh...hot hot...tapi jiwa kapas...

sayda dino said...

hahahaha aku jiwa tak ada nya kapas kapas. ni kental tau kental.

en.sani said...

ok,kalo kental, aku percaya...haha