Tuesday, November 3, 2009

Pangkal testeron aku hampir sembuh akibat terjahan ombak di Pantai Senandung Semalam.

Cerita ini berlaku seminggu yang lepas :

Aku baru tamat sesi bekerja. Esok adalah off day aku. Seorang kawan bernama Syam( nama sebenar dirahsiakan demi mengelakkan santau angin), mengajak aku pergi karaoke. Aku tak minat langsung. Syam memang terkenal dengan sifat karaoke tanpa had. Beliau memang yakin dengan lontaran suaranya. Tapi tak pernah aku rasa suaranya sedap. Tiap kali beliau nyanyi lagu nada tinggi, khususnya lagu dari Jamal Abdillah dan Jalil Hamid, aku terpaksa tahan kencing dan kemut buntut. Ke laut.

Syam : Sani, jom pegi karaoke. KL. Aku belanja!

Aku sudah mula panik. Mahu mengelak. Beliau mengulangi ajakannya.

Syam : Weh, jom la, aku belanja.

Aku fikir ayat singkat, tapi hampir tak sempat cari alasan.

Aku : Err...aku tak boleh pergi la. Aku tak sihat. Sakit pangkal testeron.

Syam : Owh...yeke. Camtu takpe la. Aku ajak orang lain.

Beliau berlalu. Aku terselamat. Sebenarnya, aku pakai sebut je pangkal testeron tu. Aku sendiri tak tahu celah mana pangkal testeron tu berada dalam sistem tubuh badan manusia. Mujurlah dia tak tanya lebih-lebih. Mulut aku pulak, asal sedap je sebut pangkal testeron.

Mujur juga Syam seorang yang kantoi SPM. Tak pernah ambil tahu pasal bidang Sains, Fizik mahupun Matematik Tambahan. Setahu aku, Syam pernah dapat B dalam Kajian Tempatan Tahun 4. Itu pencapaian terbaik yang aku rasa. Dua hari lepas tu, beliau kantoi tulis nota kat pembaris kayu masa Ujian Pendidikan Seni Kertas 2. Aku tak tahu apa motif. Okay, tu aku tipu.

Hampir saja aku jadi mangsa layan beliau karaoke. Aku ada tugas baru lepas tu. Aku kena search google untuk cari apa maksud pangkal testeron. Aku berharap ia bukan organ dalaman wanita.

Tapi, sampai hari ini aku tak search. Mujur dia sudah lupa. Mungkin juga lidah dia terkucil nak sebut TESTERON!

2 comments:

karibu yang single said...

testeron tu makanan segera la...

-en.sani- said...

jiran aku cakap, testeron tu sejenis daun kari. demi mengikut pungutan suara, aku ikut cakap jiran aku...