Thursday, December 31, 2009

Nama aku kau jangan buat golek-golek.


Minggu ini, agak malang bagi aku. Aku pergi mana-mana, orang melemparkan pandangan tidak puas hati. Aku tegur awek opis sebelah, dia tarik muka masam. Aku nak berbual dengan student Iran, dia malas layan.

Aku kaji balik diri aku. Raba muka. Memang tak hensem. Tapi, selama ni aku pakai seluar pendek, baju tee gambar Minnie Mouse dan bini Popeye, sambil makan lollipop lagi la tak hensem, tapi diorang layan je. Minggu ini sungguh berbeza.

Rupa-rupanya, nama aku agak busuk jugak. Baru aku tahu, nama aku sekarang sedang hangat di dalam TV.




10 orang juga korban. Memang mengejutkan. Kau jangan bagi aku terserempak dengan mamat yang mengaku tertidur bawak bas tu. Lumat aku kerjakan.





Aku risau juga. Takut payah mintak kerja kerajaan kelak.

***

Kepada keluarga yang kehilangan orang yang tersayang, takziah aku ucapkan.
Aku tegaskan di sini, aku tak bersalah.

Sekarang aku tengah cari lawyer nak saman Sani yang suka-suka letak nama aku, Sani jugak. Tapi aku tak harapkan nak upah Karpal Singh. Sebab dia selalu jatuh kerusi roda sejak dua menjak ni.

Kau dulu elok jadi penyanyi, yang kau pegi bukak company bas buat ape, Sani oi?

2 comments:

karibu yang single said...

eh...sani tu bukan ke yg trio grup yg sama ngan eizlan yusof dulu?nyanyi lagu mat jiwang tu kan?

-en.sani- said...

aha...betul la tu.nampak sangat kau minat kumpulan tu masa zaman skolah kau dlu kan? kantoi besar dah...