Sunday, April 25, 2010

Bila aku tak percaya, bermakna, aku tak percayalah...

Aku kadang-kadang tak percaya sangat dekat iklan di tv. Puas la orang tv tu tipu aku, aku tetap kurang percaya. Tapi, oleh kerana ingin mencuba, aku 'terbeli' la produk kecantikan lelaki yang diberi tajuk Loreal Men Expert, White Active oil control. Menyembur aku sebut aih. Yang dalam iklan Aaron Aziz jadi dia punya pak pacak. Dah sebulan lebih jugak aku pakai itu barang.

Dua hari lepas, aku balik kampung. Tak ramai yang ada di kampung. Jadi, aktiviti harian aku adalah mandi air Gunung Tampin. Mandi sampai lebam. Dah lebam baru naik. Lepas tu, balik rumah tidur pung pang pung pang apa semua. Bangun mandi, dan cuci muka dan tidur balik sampai lupa makan malam.

Semalam, mak aku baru balik dari Seremban, dan baru dapat aku jumpa.


Mak : Hairus, kau banyak kerja dalam aircond ke?

Aku :
Takde la. Biasa je. Nape?

Mak : Takde lah. Muka kau nampak putih dan cerah.


Aku histeria.

4 comments:

karibu said...

hahaahah...lu apsal histeria? takpecaya ka? aku dah guna dah loreal tu, mmg putih la muka....

-en.sani- said...

hahaha....tak pecaya aku mak aku ckp muka aku putih dan serah...hahahah....ilang kelabu asap muka aku...

Anonymous said...

hahaha....kau apsalak histeria ni??

-en.sani- said...

aku terkejut mak ckp aku putih...