Tuesday, April 6, 2010

Install

" Weh, Mel...tolong aku jap leh? " aku saja menyibuk dekat Mel yang sibuk melayari internet free di sebelah hospital.

" Ape dia? " acuh tak acuh Mel menjawab sambil mata tak berganjak dari skrin laptop.

" Aku tau kau terer bab IT ni. " kata aku.

" Yelah, apa dia? " Mel sound dengan nada keras.


Aku diam. Sambil mata aku beralih ke skrin Mel. Cis. Main game solitaire pun nak online pakai internet apa hal?


" Kau tolong aku install cd game aku kat komputer aku kat umah tu..." aku berharap sesuatu.

" Game ape? " Mel bertanya.

" Football Manager. " ringkas aku jawab.

" Ala, apa susah nak install...senang sangat-sangat. " Mel menunjuk sedikit lagak.

" Aku dah try semalam. Tak boleh la. " aku mempertahankan diri.

" Ala, meh aku ajar. Pastu kau buat sendiri. " kata Mel.

" Ha, macam mana? "

" Keluarkan handphone kau. Salin apa aku cakap ni. " Mel memberi ruang.


Cepat-cepat aku keluarkan handphone dari dalam poket.


" Ha, dah. Camne? " aku dah siap nak tulis. Dapat save dalam mesej pun kira okay. Nasib baik handphone aku sedikit canggih.


" Taip ON INSTALL dan hantar ke 33888 " Mel dengan tenang menjawab.




Sesungguhnya, hari petang yang panas itu memang aku malas nak gaduh. Lagipun, hospital dekat sahaja. Kalau dia cedera parah karang, aku juga kena usung bawak dekat wad kecemasan.

6 comments:

hani said...

hhahah pdn mke sani kne huhu

-en.sani- said...

owh...padan muke....

Anonymous said...

padan muka mu....kih3...

-en.sani- said...

ape mu mu? nak kena?

karibu said...

inginkan kekasih? Taip ON KASIH...

hahahahahah!

-en.sani- said...

hehehe...cam shilake...mahu makan? taip ON SARDIN...