Monday, January 10, 2011

Sekilas AJL25



Marah, marah jugak. Anugerah Juara Lagu 25 aku tak miss nak bagi komen.


1 - Belum start lagi aku dah tanamkan tekad untuk mengharapkan kemenangan berpihak kepada Ramlah Ram untuk merangkul juara. Paling busuk pun, kumpulan Mega la.

2 - Start-start je, Francesca Peter nyanyi. Aku ubah pendirian terus. Francesca Peter boleh menang!

3 - Nash ambik tempat. Dia nyanyi Pada Syurga Di Wajahmu. Aku rasa, kalau ajak Nash bertanding karaoke, aku boleh makan dia punya suara. Lepas tu M. Nasir. M. Nasir memang aku no comment. M. Nasir tu memang lagend. Kalau Keroncong Untuk Ana, memang 'in' la dengan aku.

4 - Cheryl Samad ni boleh tahan jugak dia punya bibir. Jenis kalau bawak bercium mulut, berminyak-minyak.

5 - Tomok. Tajuk lagu entah apa-apa. Masa dia menyanyi, kau orang perasan tak yang sekben dia toreh pancung macam polis pencen? Budak-budak sekarang, cepat benar terpengaruh Roda-Roda Kuala Lumpur. Lepas tu aku nampak kelibat Slash. Kah kah kah! Tak semenggah!

6 - Dengar cerita Hafiz eksiden. Jadi, masa dia naik pentas, aku jadi risau. Dia tak pakai penyokong tengkuk. Aku risau kepala dia tercabut je karang. Rambut berat. Lepas tu last sekali, gimik kena tembak. Aku tak terpedaya langsung. Kau orang tak tau pulak ada yang dada dah berombak kan?

7 - Ana Rafali. Persembahan jenis nak salin-salin baju. Amboi Ana, tersalah bukak baju kang, tau la langit tinggi rendah.

8 - Faizal Tahir nyanyi Selamat Malam memang taraf aku dia punya suara. Hujung lidah je selamba aku tarik. Tak percaya tanya Keril Samad. Tak tanya pun takpe.

9 - Lagu Sofea Jane. Aku harap lepas ni, Sofea Jane takde buat hal lagi lepas putuskan cinta tinggalkan Ameng Spring dalam video klip Butakah Cinta. Video klip tu memang aku tak puas hati dengan Sofea Jane sampai sekarang.

10 - Lain-lain lagu macam biasa. Kau orang nilai sendiri. Takde yang menarik perhatian aku. Kalau Stacy pakai baju takde lengan, memang aku komen. Noh Hujan rambut macam Hitler!

11 - Syarifah Aini. Aku terkesima. Kak Pah muka dah macam Avatar!

12 - Ziana Zain suara dah kecut. Tu la. Nak sangat pakai bengkung. Tarik 'sekebun-cinta-yang-berbunga' pun perut dah senget ke tepi.

13 - Dato' Siti masuk. Peh. Siti pun suara dah barai sikit mula-mula? Orang lain memang aku tak salahkan melainkan Datuk K sendiri. Agak-agak la Datuk K kalau usaha nak dapat anak pun. Tak payah la kerja keras. Orang lain ada jugak belum ada anak.

14 - Time Ana Rafali diumumkan juara, aku sedikit terkejut. Aku syak, ada konspirasi dalaman. Pihak TV3 kena siasat. Patut nak panggil Karpal Singh, panggil. Paling koman pun, aku harap Francesca Peter boleh pergi berdasarkan persembahan mantap lagi jitu! Ramlah Ram mana? Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu? Kah kah kah!

13 - Aku rasa tak puas hati. Jadi, cepat-cepat aku berlatih vocal. Aku harap, Aidit Alfian nampak usaha murni aku dan tarik aku masuk AJL tahun depan. Tak dapat Aidit Alfian, Saari Amri pun boleh. Eddy Hamid ke.

14 - Siapa-siapa yang harapkan Faizal Tahir, tak payah la sampai tak puas hati pung pang pung pang kat fesbuk, sampai nak bangkit tidur pegi kerja esok lambat. Bukan Faizal Tahir yang kejut kau orang bangun tidur esok.

15 - Dapat sekeh kepala Faizal Ismail, memang heaven la.

16 - Alah! Time tu la ramai pengamal fesbuk nak upload gambar dia pernah ambik dengan Ana Rafali. Aku ada bergambar dengan Shania Twain pun aku tak kecoh la. Video porno aku dengan Liv Tyler, memang takde. Tu khabar angin okay!


Okay, sekian. Rangkuman serba sedikit AJL25. Aku harap, tahun depan, Shiela Rusli jadi pengacara bergandingan dengan Zizan Raja Lawak.


Ini bukan gambar hiasan.



Okay. Aku nak sambung marah orang. Bye!

6 comments:

tengku_fir21 said...

aha..puas hati le baca..blog ko mmg heaven lah dari baca org lain yg puji lebih2 artis kesyangan mereka tmabah2 si shahir tu..hahaha

ahaha

tu blom lagi laki2 jambu yg pergi ajl nyayi lagu shahir kt dpt pintu..sengal giler

-en.sani- said...

kau tergolong dlm laki yg mcm mana? nyanyi lagu stacy?kehkehkeh...

yayala.. said...

mcm hape laaaa hai AJL semalam. naseb xtengok sampai habes. abg slash pling rox la.walau intro skejap.bhaaahaai

-en.sani- said...

hahaha...slash xleh kuar lama...bayar tinggi tu beb...kehkehkeh

MonizaM said...

berdekah dekah!

-en.sani- said...

agak2 la.....:p