Wednesday, March 2, 2011

Bergelut

Semasa aku melangkah ke kereta nak pergi pasar malam, tiba-tiba terdengar satu suara garau memanggil nama aku dari belakang. Tak lain tak bukan suara John. Ah, time nak panggil aku la nak buat suara garau macam budak skinhead Terminal 1, time cakap telepon dengan makwe, macam bercakap dengan malaikat dia punya lembut. Hati balada. Suruh mengaji tak tahu.

Ini tak lain tak bukan nak ajak berborak. Tak pun nak pinjam sepuluh ringgit. Jadi, aku pun toleh satu kali ke John.


Dubbb..!!!


Suasana sepi seketika selama 5 saat.

Aku tengok John sedang bergelut dengan rumput. Kenapa perlu John jatuh kaki tersepak ranting? Kenapa?

Sambil itu, mulut John kumat-kamit mencarut dalam bahasa india.

8 comments:

Anonymous said...

Kesian John, mungkin ranting tu tak suka ngan nada suara dia kot, hehehe

tengku_fir21 said...

ko park kete dlm hutan ker..??

Anonymous said...

Dah sah sani parking keter dalam hutan...menyusahkan kawan nak jumpa dia

en.sani said...

anony: hehe...:)

fir: wei...halaman rumah kau takde pokok2 ke? gampang...ini mesti rumah dekat i-city...

anony:wei...wei....jgn buat fitnah...penat majlis perbandaran tanam pokok...

sayda dino said...

hahaha john tu siapa. john kamilingam ke

en.sani said...

panggil je john,nama betul dia india jugak...aku pun tak lancar nama india dia....kahkahkah!

absya said...

mungkin john johny jonathan..

en.sani said...

haha...absya kaki hindustan...