Saturday, October 31, 2009

Pembahagian sedikit masa terluang untuk diketengahkan di tempat awam yang terpilih.

Hari ini aku rasa macam nak gegar pekan Dengkil. Nak melawat pasar malam yang penuh warga Nepal dan Myanmar. Aku tak tahu apa motif mereka sangat ramai di kawasan itu. Adakah mereka menyahut laungan 1Malaysia oleh PM? Aku cukup tak suka pendatang asing. Bau diorang macam ikan tapah pun ada. Kadang-kadang kalau bernasib baik, ada yang bau macam daun ketumbar. Aku tak tahu apa habitat diorang ni.

Rasa mahu buat perkara keji seperti dulu. Beli ayam goreng, bukak plastik, makan sorang-sorang kat tepi tembok. Sambil tangan pegang air tebu dan cendawan goreng tepung. Rindunya pasar malam Tampin! (aku bukan orang Brunei, okay!)

***

Esok aku mahu turun Mid Valley. Mahu naik komuter saja. Barulah cool. Mahu jalan-jalan. Lama sudah tak bersosial. Aku teringin jugak nak tengok cerita Inglorious Basterds. Itu pun tengok kondisi masa beratur besok. Kalau kena beratur sampai kena rapat badan dengan awek depan, baik tak payah. Aku suci, okay.

Cik kak. Mahu ikut? Tanye boyfriend kamu dulu. Aku tak mahu bila aku tengah sedap-sedap makan McD, tiba-tiba ada seorang lelaki amuk tak tentu pasal carik girlfriend dia. Bantut selera aku. Nasib baik McD makan tak pakai pisau. Kalau tak, sia-sia je aku kena upah Karpal Singh sebab nak settle kes bunuh.

3 comments:

hani said...

sape la awek tuh??hihi..klaka

-en.sani- said...

awek? teka la cik hani~

-en.sani- said...

awek? teka la cik hani~