Thursday, October 28, 2010

Pagi ini...

1) Aku abis memancing pukul 1 pagi. Balik rumah dah pukul 1.30 pagi. Mandi mandi lebih kurang. Gosok gigi. Cuci muka. Pakai baju, dan terus set alarm pukul 6 pagi. Tido...

2) Sampai jam 3 pagi, tak dapat tido lagi. Masalah biasa bagi aku. Cukup terseksa sebenarnya imnosia ni sebenarnya ye kawan-kawan. Walaupun tidaklah serius sampai kena jumpa bomoh buang saka.

3) Tau-tau dah terlelap. Plup! Sedar-sedar jam 4 pagi. Shit. Kaki aku dinodai oleh nyamuk. Celaka. Aku alergik nyamuk. Jadi, aku ridsect kan mereka sampai aku puas. Sambung tido. Masa itu pukul 4.40 pagi.

4) Bunyi alarm. Pukul 6 pagi. Aku benci alarm pagi. Walaupun aku set alarm lagu Ziana Zain, tapi tetap tak suka.

5) Bangun. Mandi. Gosok gigi. Menyanyi serba sedikit. Pakai baju, siap-siap untuk kerja. Capai kunci kereta, terus pergi kerja. Waktu itu jam 6.45 pagi. Dia punya sejuk macam kat Kanada. Parking kereta dah la bawah pokok besar gelap. Gila. Ini kalau kena ludah pontianak, memang nahas.

6) Masuk kerja. Dan aku start batuk. Aku batuk sampai anak tekak terkeluar. Aku ambik slow-slow itu anak tekak, dan kasi pulang sama ibu tekak. Tengah menyusu barangkali.

7) Dan, pagi ini sungguh boring. Dia punya boring macam gampang.

8) Dan orang yang pertama kena maki aku adalah Hafizan.

" Woi, Sani...Mancing ke semalam?" katanya dari jauh.

" Cibai! Duit 30 ringgit aku bila nak ganti? P***! " jawab aku menjerit.



Oh, ya. Semalam hari suwey aku. Hari suwey tak bagus untuk budak-budak yang baru nak naik macam aku.

14 comments:

keril said...

citer baran mana baran?

-en.sani- said...

cite baran aku je la yg tau...kau takleh tau...maya karin pun tak perlu tau...(tapi dia dah tau sikit2)...keh3...

keril.samad said...

haahh!!! perempuan semua lebih. apa kurang nya i ni? i pun boleh kemut apa. ;p

-en.sani- said...

kah3!!! kemut waklu! budak laki sebelah opis gua lg kuat dia punya kemut...boleh putus kepala noks...kah3!!

keril.samad said...

hahaha. kemut tuts la. kahkahkah. wau! tembs!

-en.sani- said...

kah3!!! dah...pegi kau...jgn nak menakut-nakutkan makwe2 kat sini...

keril.samad said...

hahaha. ala.. u ni.. tak boleh nak lucah sket. hahaha

-en.sani- said...

nak lucah,pegi tengok maria ozawa...kah3!!!tengok maria mariana jangan...tak lucah...

Watashi wa -YAKUZA- said...

ya....
Kau bukan kn lah pintu hati keril ni,sememangnya dia adalah insan yg lemah dgn brcakap perkara2 bidaah seperti itu.....
*sani 2 pon same gak!

-en.sani- said...

yelaaahhhhhhhh...enggak sayang sama gue...

Watashi wa -YAKUZA- said...

dasar indon pendatang harams~

-en.sani- said...

yelahhh...kutuklah sepuas hatimu....tidak tertambak sedikitpun nilai kasihku...cewahhhh!!! kah3!!!

hani said...

wahhh! hahaha

-en.sani- said...

diam hani...jgn campuri urusan rumah tangga org lain...hahaha