Saturday, October 2, 2010

Kalau tak sakit, tak dewasa la

Aku tengah sakit kaki weh. Serius. Jadi, Siang tadi aku pergi jumpa doktor. Bukan pasal sakit kaki. Tapi, pasal migrain. Pain killer aku dah habis, jadi, kena la minta nasihat doktor. Sebab, itu yang disarankan oleh plastik ubat.

Doktor tu tulis dekat surat MC, 'Tension L*****'. Serius aku tak tahu apa yang doktor tu tulis. Yang aku paham hanya 'tension'. Kalau nak check kamus, takut khurafat pulak hukumnya.

Jadi, aku tanya la pembantu klinik yang berupa seorang makwe tu mengenai jenis penyakit yang aku alami, berpandukan tulisan doktor tersebut.
" Ermmm...tension...tension..."


Lama dia meneka.

" Tension lintah kot! " jawabnya berseloroh.


Aku geleng kepala. Lalu aku buat check-check dalam plastik ubat depan makwe tersebut.




Sebelum aku berlalu,



" Err...minyak lintahnya mana? " soal aku ke makwe.


Makwe geleng kepala.

6 comments:

yayala.. said...

mkn uphamol if migrain.salu gak migrain mkn ubt tu oke ;)
minyak lintah jenis pil bulum ade dlm pasaran lg.harap maklumm

-en.sani- said...

uphamol ok ke? tp xleh celen ubt painkiller ade 5 jenis kot....sume2 penah rasa...

yayala.. said...

try je.uphamol kalu perut kosong still boleh mkn. kalu nk lg best mknlh ubat gegat plak.confirm trus baik ;p

-en.sani- said...

ubat geget?waw...interesting...nnti esok try...dgr cite,ubat gegat kat kedai dua ringgit leh dapat setengah kilo...

yayala.. said...

hahahaahaha sengetlah encik sani oiii ;p

-en.sani- said...

dia yg ajar,ckp org senget...