Tuesday, November 9, 2010

Aku kalau tak pemurah, jadi pemarah

Sedang aku leka menguruskan hal-hal facebook dan blog, pintu rumah diketuk beberapa kali. Sambil itu nama aku dipanggil beberapa kali dengan nada yang tak berapa nak cemas. Jadi, bolehlah aku melambat-lambatkan hal-hal bukak pintu. Tak begitu?


" Kejap...kejap!!! Aku tengah pakai sependa ni! " kata aku dengan sopan. Padahal aku tengah carik butang pause winamp kerana aku sedang molek dengar lagu Noreen Noor. Entah apa tajuk dia entah. 'Siang Terbayang, Malam Gile Bayang' ke apa entah. Ah. Tipu sangat bunyinya.

Dari suara yang memanggil, aku tak berapa cam milik siapa.

Aku bermalas-malas ke pintu.

Dan bukak.

Man(bukan nama sebenar) terpacak depan pintu.



" Sani, kau ada megi? Bak sebungkus ha..." katanya.



Aku mencarut dalam hati. Benda-benda makanan tak boleh nak mencarut secara direct.

4 comments:

nuwuwuda said...

"Kedai mamak banyak Man" tolong jawabkan...kekekeke

Anonymous said...

mencarut gak namanyer...hawau kau sani

Pije. said...

kemain cemas lagi mintak megi kat umah org.

hahah

hai kerang!

-en.sani- said...

nuwuwuda: tu jawapan koman sangat la...

anony: keh3...tapi takde la melukakan hati makanan tu..

pije: hai noks....sehat? tak makan arini?