Thursday, November 4, 2010

Muda-mudi saya

November 2004


Sementara memerhatikan Boy(bukan nama penuh) membetulkan lampu pendarflour di satu ruang istirehat luar pejabat, aku berborak-borak kosong. Tapi kadang-kadang ada juga berborak serius seperti nak sambung belajar, David Beckham, pemanasan global dan ingin terlibat dengan Akademi Fantasia.

Kami mengambil upah memasang lampu, mengecat rumah dan memasang perabot pejabat memandangkan masih tiada kerja tetap. Aku pun sedang bercuti panjang daripada kolej. Maka, bagi mengelakkan kami menghisap dadah, kami kerja biasa-biasa untuk menampung perbelanjaan membeli kasut Nike Air Force yang sedang hangat di pasaran.

Pejabat di lokasi Seremban ini berada betul-betul di hadapan jalanraya yang sibuk. Bunyi hon kereta silih berganti. Sesekali, ada juga makwe yang lalu lalang membuat kerja Boy terhenti sejenak.


" Boy, tengok tu. Makwe pakai baju kuning tu..." kata aku merujuk ke seorang makwe yang membelakangi kami.


Dengan gaun singkat, cutting body macam gitar kapok, rambut panjang warna karat, memang sudah cukup untuk menggegar jiwa anak muda yang jahil seperti kami.


" Pehh...putih dia punya peha..." kata Boy dari atas tangga.

" Apa lagi, Boy. Panggil la..." kata aku mencabar.


Boy yang ketika itu sedang memegang mentol lampu di atas tangga memandang tepat ke gadis terbabit.


" Hai cik adik, nak pergi mana tu? " kata Boy lantang ke makwe tersebut.

" Sorang je ke? Nak teman? " sambung Boy lagi.


Makwe itu memberi refleks pantas memaling muka ke arah kami.



Boy senyap.

Aku senyap.


Transeksual.


'Makwe' jeling sambil tersenyum ke Boy.

Boy menyamar jadi lampu limpah.

4 comments:

keril.samad said...

i like mat rempit. they heave big cocks. hahahahahahahahahahahaha

-en.sani- said...

cocks kakak lu...ayam jantan buat sabung...

nuwuwuda said...

hahaha, padan muka!

-en.sani- said...

transeksual pun, transeksual laaaa....