Sunday, November 7, 2010

Deepavali blues

Sempena cuti raya Deepavali, aku pulang ke Tampin. Bukan untuk merayakan. Tapi saja-saja sama lorat. Orang kata, sama-sama lorat ni boleh mengeratkan silaturahim.

Okay, tak payah cerita dekat kampung macam mana. Tak menarik. Drama Spa-Q lagi menarik.

Tadi selepas Maghrib, aku bertolak pulang ke Cyberjaya.

Masuk saja highway Senawang, jalan pun jem. Peh. Macam gampang. Time ni nak pergi trade-in kereta Kancil manual ke Toyota Grandis automatik memang dah terlambat. Sesal dahulu pendapatan. Sesal kemudian kurang pendapatan. Okay, ini bukan majalah pantun.

Semasa mengharungi kesesakan lalulintas dari Senawang bawak ke Nilai, sempat juga aku perhati sorang-sorang dalam kereta lain.

Pelik. Takde sorang pun muka India. Banyak muka Melayu dengan Cina. India takde. Muka Hindu pun takde. Jangan cakap Hindu, muka Amisha Patel pun takde. Padahal Deepavali.


Aku sorang je muka Meksiko. Segan pun ada.

7 comments:

nuwuwuda said...

kata sama-sama lorat kan?

keril.samad said...

kau bukan berdarah biawak komodo ke? kehkehkeh

-en.sani- said...

nuwuwuda, raya tak itu hari?

-en.sani- said...

rel, aku darah cicak yg bleh lari atas air tu...

keril.samad said...

cikak kongkek ke tongkek tu eh? kehkehkeh

nuwuwuda said...

eh, mestilah. 1 malaysia. kenduri 2 hari berturut2.

-en.sani- said...

keril: cikak waklu....cicak laa...hahaha..

nuwuwuda : kenduri tak penting...yg penting boleh main mercun...