Friday, November 26, 2010

Tragedi November


Aku terima berita tadi. Pasal review blog aku oleh Cik Zati. Aku tak kenal sangat minah ni.Tapi tak kenal jangan ingat aku tak pernah belek blog kamu. Okay. Aku bagi ulasan sikit blog kamu.

Blog yang agak gothic masa mula-mula aku baca dulu dengan tulisan vampire. Serius aku cakap, aku tak pernah bukak blog ni pada waktu malam bagi mengelak mengigau dan kencing atas tilam. Cik Zati gemar menggunakan kata-kata ringkasan yang kadang-kala menjadi misteri kepada aku.

Contoh kata ringkasan ialah 'aQ' digunakan untuk 'aku'. Serius mula-mula aku baca, aku ingat dia ada kena mengena dengan Que Haidar. Tapi, tidak. Lagi satu beliau gemar menggunakan perkataan 'n3' untuk menggantikan perkataan 'entry'. 15 minit jugak aku ambil masa mengulang perkataan itu sehingga betul-betul match dengan ayat. Celaka. Serius aku bengap. Mati-mati aku ingat dia tulis 'nE'. Tapi, apa jadah pulak 'nE' tu? Takkan beliau tergamak memasukkan formula kimia dalam entry blog? Ada ke budak-budak SPM nak baca? Budak-budak SPM sekarang lebih gemar dating cemolot kat KLCC. Macam setan.

Dan lagi satu, aku tak tau kenapa Cik Zati ni suka aku tulis loghat Negeri Sembilan. Bagi aku, loghat Negeri Sembilan tu takde la lawak. Tapi seksi.

Apa-apa pun, terima kasih. Kamu memang sweet jugak. Kehkehkeh. Jangan jeles yang lain.



Merujuk kepada entry ini.

8 comments:

Anonymous said...

hahaha! sani kembang! alahai. nyampah~...O

-en.sani- said...

ape kembang?takde aih...lalalala...

cikZATI said...

aQ dah kata .n3 kaw semua lawak..
tadek ta buat aQ gelak..
hakhak..

nuwuwuda said...

"bagi mengelak mengigau dan kencing atas tilam"......hahahahahahaha...really love your specialty, en sani

-en.sani- said...

cikzati: aku tulis biasa2 je pun...

nuwuwuda: ha...love specialty takpe...jgn love lain...

tengku_fir21 said...

ouwhh..ko dah masuk jarum..hahaha

-en.sani- said...

keh3...jgn nak buat benda fitnah sini...dgn kau2 aku tgk air dlm mangkok kang...

Lann Shaukani said...
This comment has been removed by the author.