Thursday, February 11, 2010

Terbakar

Sekarang, jam sudah tunjuk pukul 3. Aku dengan kawan lepas pancing udang tadi terus hajat di hati nak layan bola Arsenal vs Liverpool setelah agak panas hati cuma 5 ekor udang maknyah ragut umpan dalam sejam. Bayar RM 15. Baik aku pergi baca yassin tadi, ada faedahnya.

Kami ambil keputusan lepak area kedai mamak Cyberia. Sampai sana, aku cari tempat duduk. Aku berpaling arah layar besar. Elok mamak tu 3-4 orang layan lagu hindustan. Aku perasan salah seorang dari mereka mata sudah berkaca tanda terharu sedih lagu yang dinyanyikan. Kalau aku layan lagu hindustan, bagi aku sejam, mungkin aku kena barah otak. Tak boleh handle okay!

"Weh macha..tukar channel la. Orang nak tengok bola!" jerkah aku terhadap salah seorang dari mereka.

Dia sound balik,

"Belum start la dey!"

Aku terus panas hati. Dah la nyamuk banyak. Aku punya pandai pakai seluar pendek pagi-pagi buta ni. Habis betis aku kena love bite. Tau la nak valentine's budak nyamuk ni.

Nasib baik wifi ada. Dalam sejarah aku tulis blog pakai online handset. Kalau esok korang ada dengar kejadian amuk sekitar Cyberjaya, mungkin itu aku. Dan, aku dapat agak, tajuk muka depan paper Metro esok, 'Amuk si gila bola, tauke kedai makan parah, pekerjanya diliwat'.

6 comments:

karibu said...

hahahaha....pekerjanya diliwat...cam syiiaallll!!!

-en.sani- said...

bukan aku liwat...sori sket, hahahah~

hani said...

hp bru ke sani??ahah

-en.sani- said...

hp aritu la...lama punya...mmg ley wifi...buat baling anjing pun bole...

Anonymous said...

kecoh je dgn nset dia tu. kakakkaka

-en.sani- said...

hehe...abis tu, x puas ati?