Tuesday, August 24, 2010

Epilog Cinta Amsterdam ke Taman Clonlee

" Awak tinggalkan saya, please... " katanya memandang ke ufuk timur.

" Tak mungkin Lisa. Kita telah berjanji...untuk sehidup semati..." balas aku selaku hero.

" Awak, saya bukanlah perempuan baik-baik..." balasnya.

" Hanya kerana awak telah memijak seekor kumbang, awak sudah katakan yang awak bukan perempuan baik? " Aku terus merangkul tangannya. Sejuk tangannya. Sebab baru lepas memegang plastik cendol.

Aku tarik mukanya. Menghadap aku. Titis-titis jernih bertakung di hujung matanya, menunggu masa untuk jatuh.

Belum sempat aku bersuara lagi, titis jernih itu jatuh dan pecah berderai di atas sebaris semut hitam yang sedang berpindah busut.


" Mana diri awak yang saya kenal dulu? Mana Lisa yang tabah dulu? " soalku lagi.


Dia tunduk. Tak mampu berkata-kata lagi. Badannya ku rasa lemah sekali.

Dia merapatkan badannya, seraya menekup mukanya ke dadaku. Dari situ aku dengar tangisan kecil. Aku terus mengeratkan rangkulanku. Di lehernya berlecak dengan peluh. Aku capai tuala good morning di kocek seluarku dan melapikkan di lehernya tadi bagi tak terjejas ke tanganku.


" Saya minta maaf..." katanya tersekat-sekat.





" Awak, mamak cendol tu datang. Nak cendol lagi? " kataku lembut.


" Nak. Nak cendol jagung... "


***


Amacam. Boleh tak aku tulis novel cinta? Macam gampang kan?

Pukul 3 pagi ni otak tengah aktif. Orang tua-tua cakap, membaca pukul 2-3 pagi ni, dah besar boleh jadi doktor.

16 comments:

Anonymous said...

cerita macam haram! hahaha

Anonymous said...

Macam gampang pun ada gak

syakila said...

hahahahahahahha

kkkkerilLah! said...

jgn lupa buat citer klimaks. main dalam kete ke, we need porn bebeh! ;p

-en.sani- said...

anony: cerita mcm ni la yg didambakan golongan remaja masakini

syakila : ngeh3...apasal? ada kena batang idung sendiri ke?

-en.sani- said...

keril : tu buat la dalam blog kau lahanat...kau baca sendiri...tau dek rais yatim, maut...

kkkkerilLah! said...

haha. aku mmg ada b uat. tapi aku invisble kan entry. serammm!!! haha. tunggu wa up lu jgn tak baca. wa tekak nanti.

syakila said...

haha. ada gak la tempias kena idung. haha. part paling best cendol jagung! faberet 2. hahaha

syakila said...
This comment has been removed by the author.
-en.sani- said...

keril : hehehe...tu kau syok sendiri malaun!

syakila : peberet ke? kira sama la peberet ngan lisa surihani nokkk?

NQ said...

igtkan nk cte smpai abeh..
rupa2nye, mimpi jd penulis novel plakkk

hani said...

hahahaha..adeh..ngokngek je..hehhehe

-en.sani- said...

NQ : bukan mimpi...berangan namanya...keh3..

-en.sani- said...

hani: ngokngek menda...kan ke romantik tu...

hani said...

romantik jgk laa..tapi capai towel good moning nk lap lecak kt leher..hahahaha hyperbola gile! muahahah

-en.sani- said...

hehe...takdelah sampai hyperbola hani oi...merepek sangat bunyinya...