Monday, August 2, 2010

Siri bercakap dengan Shah - Sesi 2

Malam kelmarin, Shah SMS aku. Perbualan kami berat ke majlis perkahwinan Shah pada bulan Jun lepas. Kepada sesiapa tak faham loghat Negeri Sembilan, tolong la jangan google kasi translate. Merepek sangat bunyinya.



Shah : Wei mano kau?

Aku : Weh, den busy sikit ni sobab MMU ado convocation. Kau apo cer? Sonyap yo... Ternak lintah ko?

Shah : Den ado yo la... Mano kau maso kenduri kawin den haritu? Mesej pun takdo, hadiah apo sumo takdo. Camni ko member? Keril pun samo! Poorahhh!!!

Aku : Sapo cakap den tak datang? Den datang sorang time tongah ramai-ramai tu. Den tak sompek jumpo kau sobab den tongah ponek baru balik Johor maso tu. Sepupu den pun nikah samo time ngan kau...

Shah : Apo kau tak jumpo mak dongan apak den hulur angpow ko apo ko... Keril lagi la haram takdo!

Aku : Tongah bulan bai. Nak ngulur apo? Rumput semalu? Gaji tinggal serdak yo... Keril lak baru dapek kojo kerajaan... 3 bulan takdo gaji. Kau jangan risau, rayo ni, den bawak Keril datang umah kau. Kau maki la kitorang pueh-pueh time tu... Den buek lali yo. Erm, rayo ni kau balik Pilah kan? Tak poie hanimun ke Ostrolia ko?




Dan Shah terus tak balas SMS aku lepas tu. Jam pun menunjukkan pukul 10 malam. Paham-paham la aku kalau dah jadi suami orang ni. Dulu masa bujang, pukul 3 pagi pun memekak tak tentu hala lagi kat Restoran Subaidah tu join multi-level.

4 comments:

hani said...

hahahah..alaa nnti2 sani pulak..lg awal kot da masuk blik..kol9 agknye.. hahaseb bek hani da jnji bg hadiah..so xde la sani syok sgt dlm bilik tuh.. hahaha

-en.sani- said...

sesiapa nk bagi hadiah kawen, dinasihatkan jgn bagi jam loceng....ok!

Anonymous said...

org pilah ke dik? akak dr pilah :)

-en.sani- said...

akak ni sape plak? takde identiti pun...wanita berkalung sorban?