Friday, September 24, 2010

Smartcard dan makwe

" Abang, saya nak buat smartcard..."

Kata seorang makwe yang muka cun boleh tahan. Pakai seksi. Seluar lengging dengan baju ketat nampak lurah. Bibir merah delima merekah. Mekap macam orang filem. Macam Wan Maimunah pun ada.

Aku search dalam sistem berpandukan nombor ID makwe tersebut.


Noratikah bla...bla...bla...bla...
Pasir Mas, Kelantan.


" Mung dari Kelate ko? " kata aku mengubah loghat bagi sesuai dengan keadaan.

" Aha. Napo, abe pung samo ko? " jawabnya.

" Aha, samo la..."

" Kelate hok mano? "

" Batey Berjuntey! " jawab aku tahan air mata.


***


" Ada gambar passport softcopy? " kata aku ke makwe tersebut.

" Ada. "

" Waktang sini..." kata aku.




Peh. Time nak buat ID, gambar nak berpurdah semacam. Takut kena beduk dengan bapak le tu.

9 comments:

syakila said...

heee. pndai cover.

-en.sani- said...

tu hipokrit namanya...

syakila said...

aah2. sokong. huhu

-en.sani- said...

taip SOKONG dan hantar ke Hani,pandai la dia ejas kang...

syakila said...

hehe. baeklah.

hani said...

ngek lak aih.. haha mne sokong?? xde pong..awek2~..sani..cni pon ade beb! hahaha

-en.sani- said...

ah...situ lain...

Farid said...

Farid soullivan- den bkn nk kutuk.tg0k la asal eh man0..haha.

-en.sani- said...

haha...tau den tu...den nak cakap kang kono ban plak blog den ni...