Wednesday, June 16, 2010

Ambik tag ni lepas tu tepek dekat dahi kau orang satu-satu

Aku telah di-tag! Wah. Macam bodoh dia punya rasa.

Soalannya berbunyi begini.

Jawab 8 soalan di bawah secara jujur dan saksama. Lepas tu tag pula 8 rakan anda yang lain.

1. Pakai handphone jenama apa? Line apa?
2. Ringtone anda lagu apa?
3. Apakah nama gelaran paling unik untuk senarai phonebook anda?
4. Siapa last sekali call anda dan anda call?
5. Apakah SMS terakhir yang anda terima dan dari siapa?
6. Apakah SMS terakhir yang anda hantar dan kepada siapa?
7. Apakah SMS yang paling last sekali dalam inbox SMS anda?
8. Apakah SMS yang paling last sekali dalam outbox SMS anda?



Jawapan :

1. Pakai handphone jenama apa? Line apa?
Aku ada 2 handphone. Sony Ericsson W705i dan W320i. Pakai line Celcom dan Digi. Kalau ada line kabel bawah tanah memang aku pakai.

2. Ringtone anda lagu apa?
Satu handphone lagu My Fafourite Game-The Cardigans. Lagi satu lagu You Look Wonderful Tonight-Eric Clapton. Ada jugak aku set special ringtone untuk teman-teman istimewa<---wah macam iklan Celcom. Lagu Aku Masih Di Sini-Mael XPDC, I Dont Wanna Talk About It-Rod Steward dan Jika Aku Tak Bangun Esok Pagi-Yusri. Celaka. Dah kantoi. Sah-sah letak dekat nombor makwe.

3. Apakah nama gelaran paling unik untuk senarai phonebook anda?
Shah K***k. Ratu Air Mata. Penghulu Maki. Dan tak lupa Si Bengong. Nama-nama sebenar adalah dirahsiakan bagi mengelak saman-menyaman. Lisa Surihani punya takde. Tomok lagi la takde.

4. Siapa last sekali call anda dan anda call?
Last sekali call aku adalah S*****ah. Ni rahsia. Borak hal-hal remaja masakini seperti pemanasan global, pembentukan bimasakti, kenaikan indeks ekonomi Dow Jones dan kesan politik di Great Britain. Weh, borak dengan makwe kalau macam tu, sah kau kena tinggal la! Fikir sendiri. Malas bagitau.

Dan last sekali aku call adalah pejabat Astro. Nak mengurat sama itu makwe operator Astro. Weh bodoh. Mesti la pasal hutang Astro! Aku nama je ada Astro, tapi orang lain yang bersilang panggung tengok hari-hari tu apahal?!

5. Apakah SMS terakhir yang anda terima dan dari siapa?
Ape? relax la, saje nak tengok awak sayang saya ke tak...hehehe... Dari siapa? Rahsia. Bukan kekasih. Klue dia ada kat atas.

Handphone lagi satu SMS berbunyi, Macam sial! Dari Keril. No komen. Tanya Keril sendiri. Hehehe.

6. Apakah SMS terakhir yang anda hantar dan kepada siapa?
Sebab tak naik motor lagi. Okay, sekarang dah naik. Lariiiiikkkk!!! Kepada rahsia. Makwe. SMS semua jenis takde motif.

Handphone lagi satu, agak pelik sikit. Efisyen. Dey mana tangki kilometer teylalam. This is great for my engine orang kata... Okay. Kepada sesiapa yang tak paham, sila tanya Keril. Aku SMS dekat dia menda ni. Aku baca pun boleh gelak balik. Sendiri pun tarak paham la dey! Hahaha.

7. Apakah SMS yang paling last sekali dalam inbox SMS anda?
Aku ni jenis malas nak kosongkan inbox SMS. Kalau check baru perasan dah bertahun duduk dalam inbox pun ada.

SMS dari Vee Sabrina berbunyi begini, Haha, pig betul. Kau tau Taman Pokok Mangga? Masuk taman tu straight sampai ada warung belah kiri, masuk lorong kiri tu and straight lagi sampai ada guard house belah kanan. Rumah tu depan sikit dari situ, tapi kau tunggu jela kat situ noks. Nanti aku jalan kaki sana. Boleh tak? Bukan main panjang dia punya SMS. Ni masa aku kat Melaka aritu. Nak jemput Vee pergi berpeleseran bersama Keril dan Safar sementara aku ada kereta time tu.

Handphone lagi satu, SMS berbunyi, Did U falling in love with me? I mean, for this time? Pehh....Sumpah lucah. Rahsia.

8. Apakah SMS yang paling last sekali dalam outbox SMS anda?
I tak suke mandi kena cakar ketam. Kelakar gile dia punya rasa. Macam bodoh je ayat. Aku hantar kepada rahsia.

Handphone lagi satu, Dah agak dah, dorang tu memang takleh bawak majlis. Kalau pegi memekik tak ingat maghrib, pegi shuffle, ajakkan dorang. Hidup nyawa masing-masing. SMS ni aku tujukan kepada sepupu aku, Haikal. Beliau berjanji untuk bawakkan beberapa orang rakan untuk membantu basuh pinggan rumah sepupu aku yang kawin dekat Melaka hari tu. Tapi haram, kawan lebih cenderung kepada tidur.



Okay, dah. Sekarang, aku tag sama Keril, Cikzuzu, Leia, Syeida, teksi kuning dan sesiapa yang rasa-rasa telah terbaca ini entry. Malas aku nak cari link korang satu-satu. Line internet macam kena kencing manis ni apahal? Slow gile.

Ambik tag ni sorang satu. Lepas tu main jauh-jauh.

8 comments:

cikzuzu said...

pehal aku kena tag pulak.
taknakkkkkk!

-en.sani- said...

hahahhaa.....tabole tarik diriii....yaww...

teksi-kuning said...

aku pun baru siap jawap ko punye tag nie tadi. terkial2 tgk hp dowh. hantu punye sani.

-en.sani- said...

hahaha....jgn panik lak....ade membe aku kalo panik siap cramp kat kaki....hehehehe

karibu said...

"Efisyen. Dey mana tangki kilometer teylalam. This is great for my engine orang kata..."

mcm iklan je bunyinya...siallll...hahahhaa

-en.sani- said...

iklan petronas la woi

teksi-kuning said...

aku fak petronas!

-en.sani- said...

lu mmg...pakai esso...aku pkai shell...save sikit nak balik new zealand hari2...