Monday, June 21, 2010

Formspring yang bersikap keji

Sorry kepada mereka-mereka yang bertanyakan soalan kepada aku melalui formspring aku. Aku bukan taknak jawab. Tapi, banyak aku terima soalan yang kurang berkualiti dan tidak kurang soalan yang teramatlah peribadi. Aku kurang terima untuk menjawab soalan seperti dah makan belum, aku dengar kau suka makan kepala ikan siakap, saiz seluar kau 46 ke atau dah sunat ke belum. Lucah betul orang Malaysia sekarang.

Okay, oleh kerana aku teliti setiap soalan yang diberi, antara lima puluh juta soalan yang diberi peminat(lima puluh juta soalan ke malaun?), hanya beberapa yang melepasi kelayakan lembaga penapisan yang diterajui oleh saudara Johnny Depp dan saudara Jalil Hamid.

Antara soalan yang boleh aku jawab adalah,


Artis mana yang pernah lu jumpa secara live?-karibu
Okay, ramai jugak la. Yang paling aku kenang adalah jumpa Lisdawati masa aku form 3 dekat Tampin masa promosi filem KL Menjerit. Masa tu, Lisdawati cakap I love U kepada semua, dan aku syak, dia ucap kepada aku sorang. Malam tu terus aku mimpi basah. Okay, aku tipu.

Lepas tu, aku pernah baling ketul ais dekat Tomok masa dia nyanyi dengan New Boyz dekat Tampin. Nasib baik tak bocor otak Tomok aku baling. Sipi-sipi je tu. Kalau tak, tak merasa la makwe-makwe nak habis kredit undi Tomok masa One In A Million tu kan?

Sekarang ni, setakat jumpa Salleh Yaakob, Kris Dayanti, Hasbullah Awang, kumpulan KRU, Rozita Che Wan senang-senang sangat diorang ada shooting dalam MMU ni. Oh ya, aku minat sama KRU. Tolong jangan bagitau orang. Itu hari aku jumpa diorang shooting dekat sini, tapi aku terpaksa tahan nafsu buat tak tahu. Aku minat KRU sejak kecik okay. Membesar dengan lagu-lagu romantik diorang. Sweet-sweet je orang cakap. Ha, kan dah kantoi.


Kau pakai sandal Croc kaler ape?-mira humaira
Weh, macam mana kau tau aku pakai Croc ni? Croc cap itik nila je pun. Beli dekat uptown la cilake. Buat malu je. Croc aku warna putih. Aku nak beli warna pink untuk kegunaan sendiri. Tapi masih tidak berkesempatan. Kerana tiap kali aku belek warna pink, brader tokey tu pandang serong dengan aku ibarat aku ni George Micheal. Vavi.

Lagi satu Croc aku warna hitam dan kelabu untuk bawak pergi turun sawah dan menoreh getah. Kadang-kadang pergi cari cengkerik pun aku sarung itu Croc. Gila tahan lasak.


Binatang apa paling kau takut?-karibu
Katak bulan. Sesiapa kenal katak bulan? Katak licin warna coklat dan belang hitam. Sebenarnya, aku tak la takut, tapi geli je. Dengan katak puru, aku tak geli sangat. Malah, dengan katak buat pancing haruan memang aku tak geli pun. Siap boleh pegang cium molot(ha, kan dah macam Azwan Ali dah). Katak bulan ni memang macam gampang dia punya geli. Aku tak payah pegang la, takat tengok kelibat dia aku dah menggelinjang kembang tekak. Sebab, sejak kecik, dulu aku tak takut katak ni, bila sekali tu aku cucuk pakai ranting kayu, dia terus gigit kayu tu kuat-kuat. Dan aku terus terperanjat. Bodoh betul. Sejak peristiwa itu, katak bulan ni menghantui hidup aku. Di mana saja dia mengekori aku.

Pernah sekali aku tengah naik basikal masa kecik dengan kawan-kawan, tiba-tiba katak bulan ni melintas betul-betul dekat tayar basikal aku. Terus kena gelek. Aku menjerit fobia. Sambil rakan-rakan lain terpinga-pinga ingatkan aku telah disembur pontianak. Malam itu aku mengigau kencing malam. Bengong.

Oh ya, sebelum terlupa, minggu lepas aku masuk bilik air. Tiba-tiba, katak bulan ni muncul dari mana entah duduk betul-betul bawah sinki. Kau bayangkan apartment tingkat 2 katak tu boleh carik aku. Mana entah dia dapat alamat rumah aku dekat Cyberjaya ni. Aku menjerit tak keruan. Rakan serumah bertanyakan apahal, tapi aku merahsiakan perkara sebenar dengan mengatakan aku sedang berlatih lagu Ramli Sarip dalam tandas. Aku pun ambil batang mop sepanjang 2 depa, terus tolak-tolak katak tu menuju ke lubang jamban. Bila dia betul-betul dah masuk, aku tarik flush jamban. Setel. Aku harap pihak World Wildlife Fund(WWF) tidak menyiasat perkara ini. Jika nak rasuah, aku bagi. Please.


Bagi gambar paling buruk dan paling kacak kau.
Harap maaf, gambar yang buruk-buruk semua aku dah delete bagi mengelakkan kejatuhan moral kelak. Yang tinggal hanya ini.

Gambar paling buruk aku.




Gambar paling kacak aku.


Okay, diam. Jangan cakap apa-apa.


Awak pernah ada berapa orang girlfren(ex) dari sekolah sampai sekarang?
Masa zaman sekolah aku takde makwe. Lepas sekolah baru ada makwe. Dari dulu sampai sekarang ade 3 orang saja bekas makwe tak termasuk Julia Rais dan Megan Fox. Sekarang takde. Kenapa, kau nak masuk line ke? Borang pergi beli dekat pejabat kebajikan masyarakat terdekat dengan harga RM2.


Siapa awek yang awak selalu cerita kat blog uh?
Okay, aku syak yang tanya soalan ni orang yang sama dengan yang atas punya soalan. Soalan pun dekat-dekat.

Itu kawan aku. Kawan special. Aku tak boleh bagitahu kat sini. Dia cantik. Mata dia pun cantik. Suara dia manis-manis je orang cakap. Aku kenal dengan dia dah setahun lebih. Dan dia bukan kekasih aku.(Kalau jadi apa salahnya<---DUSHH!!!). Nama dia rahsia. Dan dia adalah pembaca rahsia dalam blog aku ni. Dia tak pernah cakap yang dia baca blog aku, sampailah dia jeles aku tulis bab makwe-makwe dalam blog, tau-tau dia marah aku dekat YM. Hahahaha...Okay, sekarang lempang aku sebab tulis syok sendiri.

Erm. Aku bagi klue kat korang eh. Nama dia mula huruf S. Hah, mula la tu nak fikir Sandra Bullock. Bukan la.



Terima kasih kepada kawan-kawan yang bertanyakan soalan. Yang tidak diketengahkan soalan mereka, sila cuba di lain hari. Kebanyakan soalan aku terima tak disertakan nama. Macam mana aku nak bagi hadiah? Aku dah siap packing hadiah dah ni. Kacang tumbuk sorang satu. Kalau lambat tuntut, bersemut la kacang ni karang.

6 comments:

Anonymous said...

cam bodo...adiah kacang tumbuk hahahahaha!!

-en.sani- said...

hehe..kau ade ke bg soalan? aku pun tak kenal kau...

karibu said...

gambar paling kacak kau buat mata aku berkaca....syyyiiaalllll....!!!

-en.sani- said...

hehehe,...aku rasa kurang kacak bila kau ckp camtu...tp serius, tu mmg gamba aku...

hani said...

sani..gmb paling buruk sani tu mke die macm dani dlm cite adamaya laa.hahah

-en.sani- said...

hani biar benar ni hani? cimb bank tutup pukul berapa?