Sunday, June 27, 2010

Tengok wayang

Semalam, aku pergi tengok wayang. Dekat Alamanda Putrajaya. Sorang-sorang saja, oleh kerana aku agak bermuram durja beberapa hari lepas akibat kekalahan Itali di pusingan awal. Saja ubat duka tengok cerita Toy Story 3. Peh, gila rare aku layan Toy Story.

Bukan apa, nak layan Lagenda Budak Setan sorang-sorang takde makwe sebelah, apa pula kata budak-budak kaunter tiket. Jadi, demi menyelamatkan keadaan, aku ambil jalan yang tidak berisiko tinggi dengan menonton Toy Story 3. Ha? Dah gila nak layan Sex & the City? Dekat TV pun aku tak tengok.

Gossip Girl boleh la layan.


Baru 10 minit cerita start, handphone aku berbunyi. Aku lupa silent handphone.

Sakit hati betul. Cuba la jangan kacau.

SMS dari seorang brader. Aku curi-curi baca SMS tersebut


" Sani, lu mana? "

Aku balas.


" Alamanda. Tengah tengok wayang ni. Nape? "


" Wah...best ah. Tengok cerita apa? "



Aku naik baran. Mula rasa nak marah. Oleh kerana dalam wayang, tak manis pula marah-marah tak tentu pasal.

Aku terus balas SMS dia.

" Cerita Ariel Peterpan! "


Aku tekan SEND. Tak pergi. Sending Fail. Sen tak cukup.



Cis. Lu memang nasib baik bro.

4 comments:

Anonymous said...

hahaha. dan2 abis kedit

-en.sani- said...

btol la....

fndrocka said...

hmm..jatuh jugak reputasi kalau ngaku tgk toy story sorg2.klau dgn adik2 atau mkwe2 ok lg.kui3

-en.sani- said...

hahaha...toy story ok lg...bayangkan g tgk filem sembilu sorg2 tanpa makwe...tak ke mendatangkan cakap belakang?