Friday, June 18, 2010

Renjis-renjis digilis stimroll

Aku bangun dari tidur. Mata masih kelat. Gosok-gosok mata.

Aku terkejut. Aku perhati betul-betul dari jarak close-in. Dekat jari sudah merah!

Inai?!



Tiba-tiba.

" Awak, cepat la siap. Pukul 12 dah nak bersanding dah ni! Saya dah siap dah... " katanya yang sedang disiapkan mak andam di hadapan meja solek.

Aku pandang kiri kanan. Berhias bagai dengan rona putih.

Aku panik. Aku terus pengsan.



Aku bangun pukul 12 tengahari. Check jari. Peh. Nasib baik masih coklat seperti biasa.


***


Hanya seorang dalam dunia ni buat masa sekarang aku panggil 'awak'. Dan aku bahasakan diri aku 'saya'. Begitu juga dia. Jadi, paham-pahamlah.

Peh. Ini betul punya mimpi ngeri(indah sebenarnya...).

Baru nampak dia tengah mekap. Belum aku pergi shake tangan tok kadi lagi.

" Aku terima nikah ................. dengan mas kahwinnya RM25, kredit. "


" Sah? "

" Tak sah. "




Ah dengki.

4 comments:

hani said...

mybe i know diz person tooo!..heheh ;)

-en.sani- said...

tidak...tidak mungkin....hehehe...

teksi-kuning said...

haik? dah sampai seru brader, simpan duit dinner plate tu 6 bulan, lepas la nak kenduri.

-en.sani- said...

haha...mimpi mainan syaitooonnn...