Tuesday, June 15, 2010

Peristiwa paling dekat aku dengan zaman kanak-kanak

Petang tadi, aku pergi Old Town. Pergi minum-minum sikit. Perut dah lapar. Lama dah aku tak jejak Old Town Cyberjaya ni.

Aku order mee je. Tang air aku ada masalah. Muak pula asik-asik datang Old Town minum float. Jadi, di list menu aku ternampak satu air yang agak mempersonakan apabila disebut dengan mulut. Spirulina. Rasa ringan je lidah sebut spirulina tu. Mesti sedap.

5 minit kendian, sampai la mee dengan air spirulina. Warna hijau air tu. Macam air tebu kot rasanya. Ni first time aku minum ini benda spirulina. Memang aku kenal spirulina ni dah lama. Masa aku kecik-kecik dulu selalu masuk tv itu tajuk. Macam sedap gila orang dalam tv tu minum.

Ambil straw, kasi sedut itu air.

Aku diam.

Muka macam kumbang.



Pergghh...

Serupa itu gampang dia punya rasa noks! Itulah the first and the last aku minum itu spirulina(wah, cakap orang putih kau celaka?). Rasa rumput lagi best kau!

*Aku pernah makan rumput masa kecik-kecik masa main masak-masak. " Abang, makan la lauk kari daging ni...Sedap tau ayang masak~"

Rumput+tanah liat=kari daging.

Macam haram!

2 comments:

karibu said...

kakakaka...

mmg klasik

-en.sani- said...

lu pun penah main masak2 kan? ke lu main kawen2? teruk aih...