Saturday, July 3, 2010

Bogel?

Kau orang semua yang aku dengar sokong Argentina sila angkat tangan. Aik, dah tak kenal Lionel Messi dah? Carlos Teves yang kau mengaku adik ipar tu macam mana? Gonzalo Higuain tu bukan ke kau cakap boyfriend kau?

***


Dulu, Maradona memang tuhan. Tapi, itu dulu.


***

" Gol tangan tuhan masa 1986 dah jadi sejarah. Tahun 2010, tuhan akan bantu Argentina lagi sekali. " - Diego Maradona.


" Aku akan berlari bogel jika Argentina menang Piala Dunia ini tahun! " - Diego Maradona.



Aku bila start Maradona cakap itu macam, aku terus gelak. Gila kau orang nak tunjukkan telur kecik dia seluruh dunia? Sebab tu Maradona cakap dengan yakin akan bogel. Sebab, dia tahu benda tu takkan terjadi.

Cuba tengok gambar atas. Tu pun aku dah tak selera kembang tekak. Sekarang, cuba kau orang imagine, tanggalkan seluar kecik yang dia pakai tu. Lepas tu, bayangkan dia berlari. Astaghfirullah...


***

Sejak perlawanan pertama Argentina dulu, aku ada cakap benda ni.



Kan aku cakap semalam, joga bonito(permainan cantik) tak semestinya juara. Germany secara taktikalnya lebih bagus. Kawalan bahagian tengah adalah kunci segala-galanya. Dan lagi satu, bertahan dengan baik adalah kunci bola sepak moden. Ini bukan zaman 80-an ye Encik Maradona. Menyerang tak tentu hujung pangkal.



" Kami akan main secara menyerang lawan Germany esok! " kata Maradona sehari sebelum perlawanan.

Nampak sangat Maradona tak buat homework lagi dengan pasukan Germany.


" Pergi mampus sama budak Schweinsteiger tu! Kurang ajar sama tuhan tangan! " kata Maradona lagi kepada wartawan menjawab kritikan Bastian Schweinsteiger yang mengatakan Argentina suka membuat provokasi, dan cepat baran bila dah kalah.



Dalam 10 tahun kebelakangan ini, pasukan Germany adalah pasukan paling konsisten dalam Piala dunia. Tahun 2002, naib juara. 2006, tempat ke-3. 2010? Kita tunggu.

Tak payah la nak hentak-hentak meja dekat kedai mamak tu. Ingat mamak tu beli meja pakai daun kari?


Think positive. Kau orang patut bersyukur tak tengok Maradona lari bogel. See...think positive!

Kehkehkeh...



p/s : Aku mungkin akan sokong Argentina jika bukan Maradona yang membimbing pasukan itu. Aku rasa, Jose Pekerman lebih baik dari segi taktikalnya masa tahun 2006 di Germany.









*********

Eh, ada lagi.



Maradona memang pegang tasbih dari first game dulu. Kat tasbih tu la dia punya 'tuhan'. Entah macam mana, masa dalam bilik persalinan, Sergio Aguero sudah kasi gurau-gurau sama itu barang, lepas tu main lempar-lempar ke Martin Demichelis. Sampai dekat Lionel Messi, terus terlangkah. Suwey.
* Maradona tak tahu lagi pasal ni. Messi rahsiakan takut kena tumbuk perut.



p/s : Tajuk entry ni memang aku bagi sikit kontroversi. Ah, budak-budak muda sekarang, manjang nampak benda lucah mesti nak search.

3 comments:

Anonymous said...

sian maradona kena bahan ngan kau....hahahaha

-en.sani- said...

hehehe...nape, dia pakcik kau ke?

Anonymous said...

Почему регистрация не работает ?