Monday, July 26, 2010

Pengalaman karaoke di awal pagi

Semalam ialah waktu tertekan. Yusni dan isteri serta Rizal dan isteri merancang sesi karaoke di Seri Kembangan. Pukul 1 pagi, Rizal call aku yang ketika itu sedang makan nasik. Apa gila makan nasik pukul 1 pagi. Tapi memang betul. Hari itu, sehari suntuk aku tak makan nasik. Hati tengah berang.


Rizal : Bro, ada mana? Jom la, kitorang karaoke ni...

Aku : Ada rumah ni. Awat tak bagitahu esok je, hari ni ada karaoke? Dah start baru bagitau.

Rizal : Yelah, ingat kau tau, Yus bagitau ke.

Aku : Memang dia ada bagitau petang tadi, tapi tak tau jadi ke tak, senyap je.

Rizal : Jom la datang sini.

Aku : Okeh. Tunggu. Nak cium mulut Lisa Surihani jap.

Rizal : Macam gampang!


***


10 minit kendian, aku sampai dan terus dipelawa menyanyikan lagu 'jantan ngenyah' bak kata Rizal, Seribu Tahun dari Imran Ajmain. Sehabis baik aku nyanyi. Fikir-fikir balik, macam gampang pulak aku rasa. Tak patut betul aku nyanyikan lagu tu. Kurang ganas.

Tu okay lagi, yang Rizal dengan Yusni nyanyi lagu Musafir Di Aidilfitri siap mengalir air mata tu apa cerita? Puasa dah ganti ke?

9 comments:

karibu said...

hahahhaa....karok lagu raya siallllll!!!!

-en.sani- said...

biasa la...dah la pegi semayang raya 4 tahun skali kau tu...keh3...

hani said...

hahah..mleleh ke?? hehehe

-en.sani- said...

tanya la rizal...hehehe

D'Liyah Rizal said...

budak debab: ko asyik ngata laki aku jer yer....yg p semayang raya 4tahun sekali tu ko...bkn dorg yer...hehehehe..x ngaku plk tu...dia pon mleleh sama dgr lagu musafir d aidilfitri 2....hahahahaha

D'Liyah Rizal said...

apa pun, thanks coz sudi nanyi lagu yg akka pilih tu...mlm tu x leh nanyi...takut ada yg nangis guling2 kang...pilih lagu pun ok la n tukang gelakkan org jer...biasa r...org demam n batuk x leh nanyi mlm 2 coz simpan suara utk esok kena ngaji...huhuhuhu

-en.sani- said...

hehe...lagu ape? seribu tahun? ptt la...hahaha...sy layan je...maklumla,suara kontemporari...keh3...

D'Liyah Rizal said...

aah...lagu tu r...pas ni, nanyi r puas2 kat umh yer...

-en.sani- said...

kalo ade cd,bleh aje tukang nyanyi...apedehal...