Thursday, July 1, 2010

Apa ada pada Shahir?

Aku bangun tidur, terus terdengar lagu Shahir AF dari rumah bawah. Aku lihat kain baju kotor kat dalam bilik ada la dalam lapan kilo. Aku terus down gila.

Jadi, aku terus keluar rumah, hajat nak pergi tengok makwe Iran joging. Semasa melalui rumah bawah, lagu Shahir AF diulang lagi sekali dalam volume tahap juara. Aku geleng kepala.

Setengah jam kendian, aku naik balik ke rumah. Aku dengar lagi Shahir AF tengah menyanyi, dengan kakak dalam rumah tu cuba sama-sama sing along. Aku cuba mengaburi pendengaran dengan menyanyi lagu Perigi Biru dalam hati.

Wahai bondaku,
bondaku,
Si ikan kaloi,
Timbullah bonda oi...
Timbullah,
tunjukkan diri...


Sampai depan pintu rumah, aku kena pow RM2 dengan auntie cleaner dengan lagu background Shahir AF. Aku akur.


***

Kau orang rasa, Shahir AF tu pernah lalui hidup sepayah aku?

Tak pernah beb.

2 comments:

karibu said...

keh3...knapa perlu nyanyi perigi biru?

-en.sani- said...

kau nak, sila la sing along sama2...jgn malu2...