Thursday, July 22, 2010

My super ex-girlfriend...


Aku dah cakap dah kat makwe sorang ni, jangan jadi spy. Nak jadi jugak. Minat katanya. Ha, kan sekarang dah kena tangkap. Takkan tak tengok filem Hollywood yang mana rata-rata agen perisik dari Russia akan ditangkap pihak Amerika tak kira lelaki perempuan. Bukan aku tak pernah bawak dia pergi tengok wayang cerita James Bond. Pernah. Dari zaman Roger Moore sampai la ke zaman Daniel Craig aku belanja dia tengok wayang buat pedoman hari muka.




Anna Chapman - perisik dari Russia. Berumur 28 tahun, pandai berbahasa Russia, English dan Negeri Sembilan. Seorang businesswoman. Nama sebenarnya ialah Anna Kushchenko.



Kau tak rasa cool ke jika makwe kau seorang perisik rahsia? Gila cool aku cakap kau.



Anna Chapman bulan lepas sebelum ditangkap, ada sms aku. Masa itu aku tengah makan nasik.



" Kalau I kena tangkap, jangan you lupa janji-janji kita, okay..."

Dengan tangan penuh nasik, aku balas,

" Eh, BMW you tu jangan lupa turun nama I..."



Ah, cuba tengok, kau orang pun tak sangka muka cun mengalahkan anak unikorn ni adalah seorang perisik. Sayang sekali aku duduk dekat Malaysia. Kalau area Amerika sana, memang aku pergi selamatkan si Anna ni. Pakai sut Batman, pecah masuk ikut tingkap. Ah, cakap banyak pun tak guna. Val Kilmer belajar jadi Batman pun dari aku jugak dulu.



***




Saat manis bersama Anna Chapman di tembok pesisir Sungai Thames. Gila romantik.

Makwe-makwe dah start karate meja komputer aku dengar.




p/s : Eh, nombor telefon Vladimir Putin ape eh? Aku nak suruh campak seketul nuklear dekat New York bagi amaran.

12 comments:

mohd faris bin mohd aladin said...

psal muke die cam mak aku doe! panas nie.
x kan mak aku psang dua kot

-en.sani- said...

ciss...camne leh aku tak tau ni mak kau...dan sejak bila kau ada darah komunis russia?

mohd faris bin mohd aladin said...

gua nak rileks2.
malas nk show off kat dunia yg gua dan chin peng adalah bersaudara.

hani said...

hahaha..sani klaka glew!

-en.sani- said...

faris: cis..mmg kena ngan jiwa kau...

-en.sani- said...

hani: ape yg klaka hani?

elunnisa said...

npe ambik gmbr ngan awek muka seriusss????=p

-en.sani- said...

barula nampak mcm boypren spy...

elunnisa said...

baju nk berapi..eheheh...

-en.sani- said...

skali lagi diulangi...boypren spy...

karibu said...

babi...super impose.

-en.sani- said...

celaka...masa bila aku superimpose babi?