Thursday, December 23, 2010

Jika kau di dalam bilik karaoke...

Tadi aku tak banyak benda nak buat, jadi lepas tengok wayang dekat Alamanda, aku ajak Rizal dengan Kak Nor karaoke. Karaoke ni bukan calang-calang orang boleh ikut. Tak cukup iman boleh terpesong.

Berikut adalah list lagu yang aku nyanyi tadi.

1. Rahim Maarof - Cinta Kristal
2. Umbrella - Ramalanku Benar Belaka
3. Febians - Penantian
4. Febians - Demi Cinta Ini
5. Ukays - Rhytm Si Jantung Hati
6. Ukays - Kekasihku Di Menara
7. Rod Steward - I Dont Wanna Talk About It
8. Slam - Jika Kau Rasa Getarnya
9. Alleycats - Seribu Bintang
10. Alleycats - Setahun Sudah Berlalu
11. Awie - Tragedi Oktober
12. Spoon - Memori Sekuntum Rindu
13. Kembara - Keroncong Untuk Ana
14. Deddy Dores - Jangan Pisahkan
15. Iwan - Fantasia Musim Cinta
16. Shiela On 7 - Buat Aku Tersenyum
17. KRU - Dua
18. Deja Moss - Di Matamu Aku Di Jiwamu Dia<---Tak nyanyi habis.
19. Syarifah Aini - Hapuslah Air Matamu<---separuh jalan.
20. Ziana Zain - Anggapanmu<---ini serius gampang! Nyanyi sampai habis buat suara kepit.


Dan yang paling aku benci, tiap-tiap kali karaoke, aku kena cover lagu Memori Daun Pisang buat suara Iwan. Celaka. Iwan noks...Iwan!


Sekarang aku menyesal setelah melihat kembali list lagu yang telah aku nyanyi tadi. Aku sungguh menyesal. Nafsu menyanyi lagu jiwang membuak-buak. Gampang. I tak sedar okay! I tak sedar! Maaf rakan-rakan rock yang pernah sama memperjuangkan irama keras dulu.

12 comments:

ct noarizah said...

Apa maksud "x cukup iman boleh terpesong"...tlg perjelaskan cikit.

tengku_fir21 said...

haha..mesti feeling habis nyayi lagu kekasihku di menara kl..hahaah

-en.sani- said...

ct: boleh bawah sampai ke subuh menyanyi....keh3...

tengku: lagu tu mmg aku beri yg terbaik...kahkahkah!

Jo Qusary said...

apa punya list lagu daa... ni lagu2 org tua ni :P

-en.sani- said...

tauhu tak apa...tempe tak mahu...

tu namanya jiwa tgh kacau...kahkahkah!

Anonymous said...

hati kapas lah en.sani..aww~.. O

-en.sani- said...

anony: hati gula kapas,baru betul...

Anonymous said...

wahh. maniss gitu..O

Anonymous said...

wahh. maniss gitu..O

-en.sani- said...

sekali cukup laaaaa

Anonymous said...

tertekan double la.. tak hengen pon nak menipu sampai 2 kali.. uhuk.. O

-en.sani- said...

hahaha...tipooooo!!!