Saturday, December 4, 2010

Saya sedang tengok Conan

Hari-hari cerita MAHA 2010 pun tak sedap jugak. Aku tau pembaca semua bukan minat pun. Yang komen terpaksa berlagak hipokrit untuk mengambil hati. Okay. Gurau. Kalau rasa sentap, sila minum air yassin banyak-banyak.

Disember ini, tiba-tiba aku rasa susah. Duit dalam akaun bank dah makin susut. Tu lah akibat kalau gaji keluar awal. Tak dapat nak bajet. Pasal minyak naik? Aku tak kisah pun. Kata nak sama-sama menuju Wawasan 2020, apa barang negara dah maju tapi pakai minyak subsidi. Ye tak? Kau hisap rokok pung pang pung pang hari-hari, ada kau fikir membazir?

Okay, semalam sebelum pergi kerja, aku macam nak demam. Biasa la tu, kalau pergi kerja, mesti nak demam. Kalau pergi tengok wayang, badan tengah stroke, kena kancing gigi pun kau boleh pergi. Politik. Heh.

" U, I punya tayar rasa sakit la..." kata Soraya.

" Tayar mana? " aku.

" Tayar belakang, " jawabnya sedih.


Aku check tayar belakang. Ada duri besar yang tercucuk ke tayar. Aku geleng kepala. Auntie cleaner sedang menyapu sampah sebelah buat muka tak patut bila aku pandang ke dia. Aku jadi membara.

Aku kecewa.

Jadi, aku naik ke rumah.

Sambil setting minda bidadari taburkan duit banyak-banyak atas badan aku. Dan tidur.

Kahkahkah!





P/s : Tajuk tu macam gampang bukan?

6 comments:

musya said...

hahaha. xdak kena mengena langsung. ceh -.-"

-en.sani- said...

mungkin ada sambungan...mungkin...siapa tahu?keh3...

Jejaka tampan :P said...

Pasal minyak naik? Aku tak kisah pun. Kata nak sama-sama menuju Wawasan 2020, apa barang negara dah maju tapi pakai minyak subsidi. Ye tak? Kau hisap rokok pung pang pung pang hari-hari, ada kau fikir membazir?

Setuju!

-en.sani- said...

kau setuju bagus....boleh kawan...haha...

hani said...

setuju jgk! gud2 sani x smoking!

-en.sani- said...

org tak smoking ni,bibir dia hot...kehkehkeh