Thursday, March 4, 2010

Matapelajaran #2

Tahukah anda, lazimnya, nyamuk yang menghisap darah adalah nyamuk betina. Nyamuk lelaki jarang-jarang hisap darah. Tak tahu pula aku nyamuk lelaki dia makan apa. Takkan hisap nektar bunga pula? Takkan tergamak nyamuk lelaki itu menghisap bunga? Malam tadi, sebelum aku tidur, aku telah dikacau oleh seekor nyamuk di area-area tangan. Aku memang pantang nyamuk kacau tidur aku. Aku tengok nyamuk tu dah hinggap dekat lengan. Baik punya landing nak hisap darah. Aku get ready dengan tangan lagi sebelah nak tempeleng itu nyamuk. Tiba-tiba, syuuuuuu....nyamuk itu terbang. Aik, takkan nyamuk ni tak hisap darah aku. Aku baru minum sirap tadi ni, takkan darah aku tak cukup manis?

Jadi, aku klasifikasikan nyamuk tadi sebagai nyamuk pondan. Amacam, boleh jadi saintis tak?

4 comments:

karibu said...

matapelajaran yg bagus bro...keh3...lu mmg inspirasi

-en.sani- said...

inspirasiku tv3...

Anonymous said...

kau mmg boleh raih hadiah nobel bro...

-en.sani- said...

trima kasih...kini level aku hanya robert de niro ke atas je...btol kan?