Sunday, March 28, 2010

Mood yang hilang

Tak pernah aku rasa macam ni punya malas untuk menulis. Tak pernah juga aku rasa macam ini punya takde mood. Tak pernah aku rasa macam ini punya kosong otak aku.

Menguap dua tiga kali memang petanda tak bagus. Mesti ada yang tak kena.

Nak kata takde duit, baru semalam gaji masuk. Nak kata penat, baru saja lepas bangun tidur. Belum makan malam? Tengahari tadi pun aku tak makan, tak rasa lapar pun. Perubahan cuaca? Isu pemanasan global memang takde kena mengena dengan hidup aku pun.

***

Treett...Treett...(SMS masuk)

Dari Yusni,

" Sani, pinjam motor hang, aku nak balik rumah jap. "

Aku balas,

" Okay, pakai la. Ambik kunci kat rumah saya ni. "

Yusni SMS lagi,

" Hang cakap nak pergi tengok wayang, tak jadi ka? "

Aku,

" Malas. "


***

Pernah tak aku cakap dekat kau orang, dah tiga hari Tiz Zaqyah telefon aku, aku tak jawab? Aku gugup la brader. Buatnya dia ajak aku candle light dinner nanti, mana aku nak cekau lilin?

2 comments:

karibu said...

otak ko kosong, tp tulis berjela2 apa hal? last2 aku terkena lg...

-en.sani- said...

mmg nak kenakan kau pun....