Wednesday, March 24, 2010

Minit mesyuarat

Orang kata, minit mesyuarat adalah segalanya dalam mesyuarat terbabit. Aku kalau mesyuarat memang tangan nak menulis je kerja. Bos cakap jangan tulis pun, tangan aku gatal nak menulis. Dah tabiat. Nak buat macam mana. Mandi lah air bunga 10 jenis ke, air 7 masjid baik, tak jalan jugak. Tulisan kalau cantik tak apa. Macam lanun.

Aku syak mula-mula mesyuarat jabatan kali ini pasti menarik. Dengan tukang komplen, tukang maki, tukang dengar, tukang tepuk meja, tukang back-up belakang, tukang kena hentam semua ada. Aku pulak kategori diam-diam ubi berisi. Kawan-kawan, jangan anggap aku masuk bakul angkat sendiri. Kalau kau orang nak puji diri sendiri, kau orang tulis blog sendiri la. Ini blog aku. Suka hati aku la nak cakap apa. Wan aku cakap, sebusuk-busuk daging, dikosek, dibasuh, lalu dimakan juo... Fuh. Filosophi betul wan aku. Dan, apa kena mengena pepatah tu dengan entry aku ni celaka? Tak de kena mengena langsung.



Pung pang pung pang...


Dua jam lebih juga mesyuarat berlangsung. Banyak juga isi aku tulis pada pagi itu. Mesyuarat nak membangunkan prestasi kerja katanya. Entahlah.

Walaupun sesetengah minit mesyuarat jabatan adalah sulit untuk orang luar tahu, tapi, aku rasa, minit mesyuarat yang aku tulis memang sudah kategori 13PG. Lepas lembaga penapisan. Kalau sedikit lucah tu, aku mintak maaf. Carut-carut memang tak ada dalam minit mesyuarat aku tulis. Cekap bersih amanah aku pegang erat.








Hasilnya.



Siapa-siapa ada ilmu tilik, tak pun ilmu tengok air dalam mangkuk, tahu lah apa hasil mesyuarat kami pagi itu. Encik Nordin. Sila komen.

2 comments:

karibu said...

lu mmg derhaka bro...hahahha

-en.sani- said...

apahal...lu ingat meeting ni keluarga kandung aku ke?