Tuesday, March 9, 2010

Permaidani suri di hati Sani

Yusni : Zal, orang yang naik moto besar-besar ni tak sayang awek kau tau nape?

Rizal : Nape lak tak sayang awek?

Yusni : Yelah, awek dia manjang dia bagi duduk terkangkang je...

***

Kami berborak lagi. Lokasi kali ni di bilik aku. Jadi surirumah tangga jugak aku pergi buat nescafe, bihun segera, lepas tu siapkan tempat habuk rokok. Nah, baldi basuh baju aku suakan buat habuk rokok. Itu kalau tersasar jugak habuk tu dari sasaran, memang bertompoklah permaidani ala-ala turki dalam bilik aku ni.

Permaidani tu memang turun temurun keluarga aku. Wan aku cakap, kalau takde duit minyak nak balik kampung, terbang saja pakai permaidani tu. Tapi, oleh kerana aku gayat dengan ketinggian, tak pernah sekalipun aku terbang pakai permaidani tu. Nak terbang rendah karang, takut tersadung piring Astro. Pengampai baju juga zaman sekarang ni orang letak dekat tempat merepek. Ada satu kes dekat kampung aku, pengampai baju dia taruk dekat atas Pajero. Apa cerita? Orang tua-tua cakap, tak baik lalu bawah pengampai baju. Suwey!

Pukul 4 pagi. Aku capai penyapu, sapu bilik. Sah tak boleh lelap ni karang. Hasil meeting kami tadi, telah menghasilkan sebaldi sampah sarap dan seorang sampah masyarakat. Macam ini punya cara, raya besok memang aku malas nak buat open house. Nak sewa bibik, takut mendatangkan cakap belakang dengan jiran sebelah menyebelah. Nak pasang orang rumah, dia sibuk berlakon dekat tv. Keh keh keh...

8 comments:

Anonymous said...

mcm cilake...awek belakon tv ke? tiz zaqyah??

-en.sani- said...

pehh...camne kau tau ni? <---pandang kiri kanan takut org dgr...

karibu said...

ye..kau nk tiz zaqyah, kena hadapi aku dulu...

-en.sani- said...

kau line2 macy gray bleh ar...keh3...

hani said...

haha..klaka glew..ade ke kasik baldi..besau glew..pastuh nk tiszaqyah..xley bla tul..hahaha

ensani said...

keh3...ok la tu bagi baldi...jujur sket niat tu...

eleh...kang sani dpt tiz zaqyah, melepas la korang...

hani said...

lalala..ble ek? sani nk dpt tiz zaqyah..

ensani said...

tgu...nak col bomoh siam....